NAC vindt aansluiting na overtuigende overwinning in Maastricht

NAC Breda heeft zondagavond een overtuigende overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won ruim bij MVV Maastricht.

MVV Maastricht
1 - 4
NAC Breda
NAC Breda

De prestaties van NAC zijn dit seizoen zeer wisselvallig. Voor het bezoek aan MVV bleef de club uit Breda vier duels zonder zege en het dieptepunt in die reeks was de 1-0 nederlaag bij Quick Boys in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De prestaties van MVV waren niet veel beter. Al won de ploeg van trainer Maurice Verberne vorige week eindelijk weer eens na vijf wedstrijden zonder overwinning.

Zondag in De Geusselt was het een groot spektakel en al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Jan Van den Bergh. Zeven minuten later was het al 0-2 door een treffer van Dominik Janosek. MVV kreeg ook echt wel kansen, maar was minder koel in de afronding. Na ruim een half uur kwam de thuisclub terug in de wedstrijd door een treffer van Leroy Labylle.

In de fase voor rust kwam MVV steeds beter in de wedstrijd, maar mocht het van geluk spreken dat het met elf man bleef staan. Koen Kostons ontsnapte op slag van rust aan een directe rode kaart na een slaande beweging. Diep in de extra speeltijd van de eerste helft kreeg MVV alsnog een enorme tik te verwerken, want Aimé Omgba maakte er 1-3 van. Vier minuten ná rust viel de beslissing in Maastricht. Na een fraaie solo tekende Clint Leemans voor de 1-4, wat uitendelijk ook de eindstand was.

NAC Breda komt door de overwinning op 22 punten uit 15 duels, waarmee de ploeg van Van Gastel negende staat in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer twee Roda JC Kerkrade is zeven punten. MVV Maastricht heeft zes punten minder en staat teleurstellend vijftiende.