NAC verrast en houdt Excelsior-killer tóch binnenboord

Reacties

Elías Már Ómarsson (29) gaat alsnog met NAC Breda de Eredivisie in. De spits leek te vertrekken, maar verlengt zijn contract met een jaar.

NAC verrast en houdt Excelsior-killer tóch binnenboord
© Pro Shots

De IJslander tekende anderhalf jaar geleden bij NAC, dat hem verloste uit een uitzichtloze situatie in Frankrijk. Onder de vleugels van toenmalige trainer Peter Hyballa leidde Ómarsson met veel goals een opleving, die uiteindelijk in de play-offs strandde. De goede connectie met aangever Jort van der Sande werd daarna verbroken, toen zijn compagnon naar ADO Den Haag vertrok.

Ook werd Ómarsson de dupe van een flater van de medische staf, die lichtzinnig omging met een zware knieblessure. Daardoor stond de spits ruim een halfjaar aan de kant en miste hij de eerste helft van het afgelopen seizoen. Na zijn rentree had Ómarsson moeite om nog zijn oude niveau te halen.

De wegen tussen Ómarsson en NAC leken te scheiden, zeker omdat de relatie enkele maanden zeer bekoeld was. De aanvaller had moeite met de speelwijze en voelde zich niet begrepen. De technische leiding van de club hield echter veel vertrouwen in de spits en de sensationele ontknoping in de play-offs zorgde voor een extra opleving van de wederzijdse liefde. Zeker nadat Ómarsson zijn oude werkgever Excelsior met twee uitstekende, late doelpunten in de heenwedstrijd veel pijn deed in de finale van de play-offs, die uiteindelijk promotie naar de Eredivisie opleverde.

NAC heeft nu de optie in het contract van Ómarsson, die alleen geldig was bij promotie naar de Eredivisie, gelicht en de spits alsnog behouden. De aanvaller had de huur van zijn woning al opgezegd, maar Breda blijft voorlopig zijn thuis. Daardoor heeft NAC een van de twee vacante posities in de spits ingevuld. De gehuurde Sigurd Haugen keert namelijk terug naar het Deense Aarhus.

Spelersprofiel

E. Ómarsson


Geboortedatum:
18 januari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Keflavik
Nationaliteit
IJsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
NAC Breda
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.