NAC strikt Van Hooijdonk en behoudt Gerbrands als adviseur

Reacties

Pierre van Hooijdonk wordt lid van de raad van commissarissen van NAC Breda. De 52-jarige oud-speler van de club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat zich bezighouden met de portefeuille technische zaken. Toon Gerbrands blijft actief als adviseur van de clubleiding van NAC.

NAC strikt Van Hooijdonk en behoudt Gerbrands als adviseur
© Pro Shots

Van Hooijdonk speelde tussen 1991 en 1995 en in het seizoen 2005/06 voor NAC. Later was hij korte tijd onbezoldigd adviseur van de Bredase clubleiding. Nu keert Van Hooijdonk in een officiële functie terug, namelijk als rvc-lid. Van Hooijdonk vormt de nieuwe rvc met voorzitter Henk van Koeveringe en Edwin Heeren. NAC hoopt voor een vierde rvc-zetel snel een kandidaat te strikken.

Op de clubwebsite schrijft NAC over de 'belangrijke functie' die Van Hooijdonk krijgt als toezichthouder technische zaken. De analist van onder andere de NOS wordt belast met de ontwikkeling van de voetbalvisie, de technische plannen en het realiseren van de dagelijkse uitvoering binnen de club. NAC zoekt nog naar nieuwe technisch directeur en algemeen directeur.

De nieuwe aandeelhouders van NAC, die de club onder de naam van NAC=Breda kochten en zo behoedden van een overname door de City Football Group, hebben hun aandelen overgedragen aan een stichting. Het bestuur van die stichting heeft nu de volledige zeggenschap over de club. 'Hiermee wordt NAC weer volledig baas in eigen huis, met een organisatiestructuur die past bij een hedendaagse professioneel geleide betaaldvoetbalorganisatie. Dit is iets waarvoor veel betrokkenen rondom NAC hard hebben gestreden', schrijft de club.

NAC behoudt daarnaast Gerbrands als adviseur van de club. De voormalig directeur van AZ en PSV werd eerder gestrikt door de nieuwe eigenaren van de club om NAC te helpen een gezonde bedrijfsstructuur te creëren. Volgens de Bredase club blijft hij betrokken 'om met zijn ervaring en expertise verder te professionaliseren en naar een hoger level te brengen'. 'Totdat er een nieuwe directie van NAC is, vervult hij ook daar een ondersteunende rol.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.