NAC-speler Carolina inzet van makelaarsruzies en schadeclaims

Reacties

Met zes wedstrijden voor NAC Breda en nul voor FC Den Bosch – de club die hem na de winter huurde – heeft Jurich Carolina (21) een onopvallend seizoen achter de rug. Achter de schermen is hij echter een begrip. Over zijn rol bij makelaarsruzies en schadeclaims.

NAC-speler Carolina inzet van makelaarsruzies en schadeclaims

Carolina speelde de hoofdrol in twee arbitragezaken waarin over en weer claims werden neergelegd van in totaal dik anderhalve ton. Op het menu stonden onder meer contractbreuk, imagoschade, racisme en bedreiging. Carolina ging in zee met een managementbureau uit Eindhoven. Aan een combinatie van dit bedrijf en Soccer Invest uit Genk gaf hij een mandaat om tot 1 september 2019 een club voor hem te zoeken. Daarnaast sloot Carolina een tweejarige makelaarsovereenkomst met het Brabantse kantoor.

Toen hij in 2018 tekende bij NAC, bedong zijn zaakwaarnemer een commissie van zeven procent over zijn salaris. Tevens sloten ze een tweede contract, op basis van exclusiviteit, dat niet bij de KNVB werd geregistreerd en dat bepalingen bevat die de Nederlandse voetbalbond niet accepteert.

Gedurende het seizoen speelde Carolina weinig en meldde hij in de groepsapp met zijn makelaars dat hij de relatie wilde beëindigen. 'Er worden dingen gedaan waar ik niet achter sta. Ik ben klaar hiermee.' Carolina verliet de appgroep en ging op huurbasis naar FC Den Bosch. Vervolgens kreeg hij de makelaar op zijn dak die niet betrokken was bij deze overgang en een claim indiende van 37 duizend euro vanwege gederfde inkomsten en vijftienduizend euro vanwege reputatieschade.

Carolina, die zich bij de zaak liet vertegenwoordigen door zijn moeder, eiste op zijn beurt dat de makelaar tienduizend euro zou betalen voor het schenden van de geheimhoudingsplicht. Daarnaast noteren we: een schadevergoeding van vijftienduizend euro, een boete van 25 duizend euro voor negatieve uitlatingen over Carolina, een boete van twintigduizend euro voor het handmatig toevoegen van een datum in een contract, en tot slot: een boete van honderd euro per dag zolang er filmpjes van Carolina op de social media van de makelaarsbureaus worden gepubliceerd.

Helemaal als een verrassing kwamen deze eisen niet. De Carolina's eisten reeds in november in een verloren arbitragezaak ook al eens veertigduizend euro van een andere makelaar, die ze betichtten van onder meer racisme en bedreiging. Volgt u het nog? De arbitragecommissie wees alle vorderingen af waardoor beide kampen met lege handen naar huis gaan. Nou ja, niet helemaal met lege handen. Voor het gebruikmaken van de arbitragecommissie vertrekken ze met een factuur, die ze eerlijk moeten delen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.