NAC sorteert voor op vertrek Van Gastel en informeert naar Kruys

Reacties

NAC Breda is alvast voor aan het sorteren op het vertrek van Jean-Paul van Gastel. Hoewel de club dinsdagavond nog een statement maakte dat de hoofdtrainer niet mocht vertrekken, lijkt Besiktas het hoge spel te winnen. De entourage van Rick Kruys is al voorzichtig gepolst of hij open staat voor een vertrek naar Breda.

NAC sorteert voor op vertrek Van Gastel en informeert naar Kruys
© Pro Shots

Nadat de interesse in Van Gastel, die in Turkije assistent van Giovanni van Bronckhorst moet worden, insloeg als een bom, gooide NAC de kont tegen de krib. De trainer was al lang en breed rond met de topclub uit Istanbul, toen zijn werkgever het nieuws vernam. De Bredanaars deden een beroep op zijn loyaliteit, maar Van Gastel vond het aanbod te aanlokkelijk om af te slaan.

Woensdag deed Besiktas een bod om Van Gastel los te weken. Van Bronckhorst had zijn lot aan de komst van zijn boezemvriend verbonden, waardoor de club genoodzaakt was om zaken te doen met de Parel van het Zuiden. Hoewel de onderhandelingen lange tijd in een impasse zaten, lijkt NAC voorzichtig verder te kijken.

Diverse bronnen melden aan VI dat de blik van NAC naar Venlo is gegaan. Bij VVV-Venlo zou hoofdtrainer Kruys, die een contract tot het einde van het seizoen heeft, nu losgeweekt moeten worden. In Breda is men gecharmeerd van de aanpak van de jonge, moderne trainer, die VVV afgelopen zomer trouw bleef, ondanks diverse financiële problemen.

Nu lijkt Kruys alsnog een kans elders te kunnen grijpen, mits NAC en Besiktas er uit gaan komen. Mocht dat niet lukken, dan is de oefenmeester in de zomer vrij om te gaan en staan waar hij wil. Net als Van Gastel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.