NAC: 'Samenwerking met topclubs zou geweldige stap zijn'

Reacties

In het verder professionaliseren van NAC hoopt de Bredase club een samenwerking aan te gaan met een of meerdere topclubs. Met PSV is al oriënterend gesproken, terwijl er ook contacten zijn met Borussia Dortmund en Manchester City. Dit bevestigt algemeen directeur Justin Goetzee van de geel-zwarten tegenover Voetbal International. 

NAC: 'Samenwerking met topclubs zou geweldige stap zijn'

'In ons beleidsplan is opgenomen dat we in de toekomst graag met een grote club samenwerken. We onderzoeken nu daarvoor de mogelijkheden.'

Goetzee benadrukt dat het slechts nog om orienterende gesprekken gaat. 'Het is niet zo dat zoiets morgen of volgende week geregeld is. Maar het is duidelijk dat we graag professioneler willen worden als organisatie. En dan zou het natuurlijk een geweldige stap zijn als je gebruik kunt maken van dit soort clubs. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het huren van spelers van die clubs, die bij NAC kunnen rijpen.'

Divine Naah en Enes Ünal worden op dit moment al gehuurd van Manchester City, terwijl NAC vorig seizoen gebruik maakte van de diensten van PSV’er Menno Koch.

Prioriteit bij NAC is nu echter vooral het bewerkstelligen van promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen bezet op dit moment de vierde plaats op de ranglijst van de Jupiler League. Nu de eerste plaats uit zicht is, is de inzet om tweede of derde te worden. Dan wacht het meest gunstige schema in de play-offs.

In aanloop naar het competitietoetje beloont NAC haar fans voor de trouwe steun tijdens het seizoen. De ploeg van Dijkhuizen kon gemiddeld rekenen op zo’n veertienduizend toeschouwers. Fans kunnen de laatste drie duels bijwonen en hoeven er daarvan slechts twee te betalen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.