NAC mag dromen van Eredivisie dankzij cadeautje NEC

Reacties

NAC Breda heeft NEC een gevoelige tik uitgedeeld in de finale van de play-offs om promotie en degradatie. Het heenduel leek donderdagavond in 0-0 te eindigen, totdat de Nijmegenaren in de slotfase een doelpunt cadeau gaven aan de Brabanders: 1-0.

NAC mag dromen van Eredivisie dankzij cadeautje NEC

NEC draaide uitstekend sinds Ron de Groot de taken overnam van de ontslagen Peter Hyballa, maar had in Breda moeite een vervolg te geven aan de zegereeks van vier duels. Dario Dumic was in de vijfde minuut weliswaar al dicht bij de openingstreffer toen hij van dichtbij de kruising raakte, maar de NEC-verdediger kreeg die kans omdat keeper Jorn Brondeel gehinderd door de zon de grootste moeite had met een voorzet van Ali Messaoud.

Het was lang het gevaarlijkste moment van NEC, dat pas in het laatste kwartier voor rust weer van zich deed spreken. Gregor Breinburg schoot hard over, Kévin Mayi kreeg de bal na een fraai lobje van Messaoud niet tussen de palen en een poging van Dumic verdween net naast. De schrik sloeg de Nijmegenaren vervolgens om het hart toen Wojciech Golla rood kreeg voor het vasthouden van Cyriel Dessers, maar de videoref draaide de beslissing van Dennis Higler terug.

Vlak daarvoor was NEC ook al goed weggekomen toen Dessers uit een vrije trap van Manu García rakelings voorlangs kopte. De 22-jarige spits was in de vorige ronde al belangrijk met drie goals in het tweeluik tegen FC Volendam en was nu weer de gevaarlijkste man van NAC. Halverwege de eerste helft leek de Belgische aanvaller ook al op weg naar de 1-0, maar na een prima actie van Thomas Agyepong werd zijn schot geblokt.

Waar de eerste helft nog wel het nodige vermaak bood, kreeg de fanatieke NAC-aanhang na rust weinig spectaculairs voorgeschoteld. NEC maakte in de slotfase de meeste aanspraak op de zege met onder meer een kopbal op de lat van Taiwo Awoniyi, maar in de 84ste minuut ging het fout. Toen niemand er al meer op rekende, strafte Dessers een onbegrijpelijke pass door het midden van Michael Heinloth af na goed werk van Giovanni Korte.

De nummer vijf van de Jupiler League mag twee jaar na de degradatie daardoor nog altijd dromen van een terugkeer in de Eredivisie. NEC maakte in de slotfase nog wel jacht op de gelijkmaker, maar de nummer zestien van de Eredivisie bracht doelman Brondeel niet meer in de problemen en kan zondag in de return dus aan de bak. Julian von Haacke is er dan niet bij. De Duitse middenvelder kreeg geel en is geschorst.

'NEC was op alle fronten beter en blijft favoriet tegen NAC'

'NEC was op alle fronten beter en blijft favoriet tegen NAC'

Samenvatting NAC Breda - NEC:

Samenvatting: hoofdrol voor videoscheidsrechter bij zege NAC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.