NAC krijgt bij start van voorbereiding vervelende blessure-updates

Reacties

NAC Breda kent een valse start van de voorbereiding op een nieuw seizoen. De Parel van het Zuiden heeft geconstateerd dat een paar spelers die geblesseerd de vakantie in gingen vrijwel geen vorderingen in hun herstel hebben gemaakt. Vooral voor Casper Staring en Elias Ómarsson ziet het er niet goed uit.

NAC krijgt bij start van voorbereiding vervelende blessure-updates
© Pro Shots

Staring en Ómarsson, twee belangrijke krachten in het elftal van Peter Hyballa, kampen allebei met een knieblessure. In de bij NAC gebruikelijke testen na de zomerstop, bleek dat beide spelers niet goed herstellen. De medische staf heeft geconcludeerd dat het nog wel enige tijd zal duren voordat het duo opgesteld kan worden. Ook bij enkele andere spelers werden bestaande blessures opnieuw vastgesteld, maar die zijn qua impact niet vergelijkbaar met die van Staring en Ómarsson.

'Die blessures zijn vooral voor de spelers zelf vervelend', zegt technisch directeur Peter Maas van NAC op de clubsite. 'Voor de selectie, de club en onze hele achterban betekenen deze blessures eveneens een tegenvaller. Toch zijn we als directie op dit front al langer aan het werk. Zoals de hele club in alle segmenten verder geprofessionaliseerd en dus verbeterd wordt, namen we de medische staf al eerder onder de loep. Die afdeling heeft reeds verbeteringen ondergaan, die we pas later - als die afgerond en geïmplementeerd zijn - kunnen toelichten.'

Hyballa zit nu wel met een tekort aan spelers. Dat wordt opgelost door zes spelers uit het beloftenteam aan de eerste selectie toe te voegen. 'En verder speuren we zoals steeds naar sportieve versterkingen, maar dat doen we altijd, los van de actuele situatie', aldus Maas.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.