NAC heeft ook in Armenië geen kind aan Gandzasar

NAC Breda heeft ook de uitwedstrijd tegen Gandzasar Kapan gewonnen. De ploeg van trainer Robert Maaskant zegevierde in Armenië met 2-0, nadat de thuiswedstrijd al in een 6-0 overwinning was geëindigd.

NAC heeft ook in Armenië geen kind aan Gandzasar

Na de ruime thuiszege hoefde NAC zich eigenlijk al geen zorgen meer te maken over het bereiken van de derde voorronde van de Europa League. Coach Maaskant had daardoor de gelegenheid Ferne Snoyl in de basis te laten debuteren, terwijl ook de van een bovenbeenblessure herstelde Patrick Zwaanswijk aan de aftrap verscheen.

Net als in Breda toonde Gandzasar zich een ploeg zonder al te veel kwaliteit. NAC domineerde vanaf het beginsignaal en kreeg al snel kansen op de openingstreffer. In de veertiende minuut was het al raak. Matthew Amoah ontsnapte op de rechterflank en legde keurig breed op Anthony Lurling (foto). De aanvaller kon simpel voor 0-1 zorgen.

Met de rust leidde NAC met 2-0. Dit keer was Lurling met een voorzet vanaf links de aangever. Edwin de Graaf fungeerde als afmaker door de bal met een volley in het doel te schieten. Die goal in de 34ste minuut markeerde feitelijk het einde van de wedstrijd.

NAC nam gas terug en nam geen onnodige risico's meer. Het enige smetje was dat de invallers Kees Kwakman en Martijn Reuser een gele kaart kregen. In de slotfase liepen de gemoederen nog hoog op. Een van de Armeniërs kreeg nog een directe rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Lurling.

De Bredanaars kunnen zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie met Polonia Warschau. NAC moet op donderdag 30 juli eerst op bezoek in Polen. Een week later staat de return in het Rat Verlegh Stadion op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen