NAC Breda veegt Gandzasar Kapan na rust van de mat

In de tweede voorronde van de Europa League heeft NAC Breda ruim gewonnen van FC Gandzasar Kapan. In de tweede helft liep de club uit Breda uit naar een monsterscore: 6-0.

Voor rust hielden de bezoekers de schade beperkt. Kees Kwakman opende in de 24ste minuut koppend de score uit een vrije trap van Joonas Kolkka. De ploeg van trainer Robert Maaskant was veel beter dan de bezoekers uit Armenië, maar veel kansen creëerde NAC niet.

Tussen de 55ste en zeventigste minuut liep NAC echter uit naar 6-0. Edwin de Graaf maakte de tweede treffer van de club uit Breda, nadat de bal via de paal terug was gekomen. Matthew Amoah had na een vlotlopende combinatie door het centrum met De Graaf het aluminium geraakt.

Twee minuten later nam Anthony Lurling snel een vrije trap, waarna Amoah alleen voor Gandzasar-doelman Levan Bubuteishvili simpel de 3-0 kon binnentikken. In de 61ste minuut maakte de Ghanese spits met een kopbal zijn tweede van de avond uit een afgemeten voorzet van Kolkka.

De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Lurling. Na een pass van Amoah klopte hij Bubuteishvili met een subtiele stift. De Graaf bepaalde de eindstand op 6-0, na voorbereidend werk van Amoah ontsnapte hij aan de buitenspelval en tikte beheerst zijn tweede treffer binnen.

Door de eenvoudige overwinning staat NAC met één been in de derde voorronde van de Europa League, ook al staat volgende week donderdag nog wel de return op het programma in Armenië.