NAC geeft PSV met tien man weer het nakijken

PSV incasseerde opnieuw in Breda een gevoelige 4-2 nederlaag. Zelfs met een man meer moest de Eredivisie-koploper zijn meerdere erkennen in NAC.

NAC groeide de laatste vier jaar op eigen veld uit tot een heuse Angstgegner voor PSV. De Bredase formatie bevestigde die status door ook in de vijfde ontmoeting in het Rat Verlegh Stadion met de Eindhovenaren meer dan overeind te blijven.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat het Avondje NAC een voor de thuisploeg een mooi einde zou krijgen. PSV speelde geduldig en kwam via een knappe combinatie na een kwartier ook verdiend op voorsprong. Jeremain Lens vond Ola Toivonen, die zich met een knappe beweging vrij speelde en Jonathan Reis de kans op de 0-1 bood.

En ook na de onverwachte gelijkmaker van Leonardo nam PSV weer het voortouw. Terwijl NAC zich nog druk maakte over een beslissing van scheidsrechter Pieter Vink, sloeg de ploeg van trainer Fred Rutten toe. De splijtende pass was van Ibrahim Afellay, de voorzet van Lens en de binnentikker van Balázs Dzsudzsák.

Maar het bleek allerminst de genadeklap voor NAC. Matthew Amoah poetste nog voor rust ook de nieuwe PSV-voorsprong weg. De Ghanese aanvaller klopte met een kopbal bij de eerste paal keeper Cássio Ramos, die de zieke Andreas Isaksson net was komen vervangen.

Voor PSV ging het van kwaad tot erger. Met een prachtige treffer met buitenkant voet zette Ali Boussaboun op aangeven van Robbert Schilder NAC aan de goede kant van de score. Met die steun in de rug hield de Bredase formatie goed stand tegen PSV, dat vooral in aanvallend opzicht weinig doortastend optrad.

Zelfs met een man minder had NAC weinig te vrezen. Ook zonder Kees Luijckx, die in de 74ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg waar hij al langer naar solliciteerde, bleef de thuisploeg op de been. Sterker nog, in de 79ste minuut gaf Amoah met zijn tweede treffer van de avond de Bredase formatie meer lucht.

Door de tweede nederlaag van het seizoen moet PSV vrezen dat FC Twente de achterstand goedmaakt. NAC bewees zijn kracht op eigen veld en staat comfortabele in de middenmoot. Foto: VI Images