NAC Breda heeft zondag in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion een grote stap gezet richting de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Eerder op de dag hielden FC Eindhoven en Telstar elkaar in balans.

NAC Breda
2 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Na vijf duels zonder overwinning moest NAC vrezen dat het de play-offs nog zou mislopen, maar de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel maakte zondag in eigen huis een einde aan de dramatische reeks. Op aangeven van Dominik Janosek opende Martin Koscelnik (foto) in de 26ste minuut de score en daarna bleef het lang heel spannend. En dat terwijl de onderlinge wedstrijd in Eindhoven eerder dit seizoen de grootste overwinning van het seizoen opleverde voor NAC (0-5).

Elf minuten voor tijd maakte Aimé Omgba aan alle onzekerheid een einde door na voorbereidend werk van Jan Van den Bergh de 2-0 te maken. Daardoor heeft NAC Breda nu 54 punten uit 36 duels, waarmee de play-offs nu heel dicht bij zijn. Daardoor mogen de Bredanaars blijven dromen van een rentree in de Eredivisie. Na de degradatie in 2019 is de Parel van het Zuiden nu al vijf seizoenen op rij actief in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven
1 - 1
Telstar
Telstar

FC Eindhoven en Telstar konden zich al niet meer plaatsen voor de play-offs, waardoor de wedstrijd van zondagmiddag niet veel belangen meer had. Al na drie minuten zorgde Evan Rottier voor de voorsprong van de thuisclub, die deze week bekendmaakte dat het afscheid neemt van trainer Willem Weijs. Tien minuten na rust trok Zakaria Eddahchouri de stand gelijk. Daardoor hielde beide clubs een punt over aan het treffen in het Jan Louwers Stadion.