NAC denkt aan spectaculaire hereniging, maar stuit op struikelblok

Reacties

NAC Breda is in de markt voor Ömer Bayram. De linkervleugelverdediger (32) werd opgeleid door de club en krijgt de kans om na 11,5 jaar zijn rentree te maken in zijn geboortestad Breda. Dan moet de tienvoudig Turks international financieel wel wat water bij de wijn doen.

NAC denkt aan spectaculaire hereniging, maar stuit op struikelblok
© Pro Shots

Bayram zou zelf openstaan om terug te keren naar NAC, terwijl de club in Bayram een potentiële sterkhouder ziet. De club die hem ooit als bedrijvige vleugelaanvaller scoutte in eigen stad en hem daarna liet debuteren in het betaalde voetbal. Omdat toenmalig technisch directeur Jeffrey van As verzuimde Bayram vast te leggen, koos de linkspoot voor een vroeg vertrek naar Turkije. Transfervrij zag NAC de vleugelaanvaller kiezen voor een dienstverband bij Kayserispor.

In Turkije groeide Bayram snel uit tot een gewaardeerde speler. Hij promoveerde als kampioen naar de Süper Lig en verdiende een transfer naar Akhisarspor. Nadat hij daar het bekertoernooi en de Super Cup veroverde, nam zijn carrière een vlucht omhoog: Galatasaray nam de Bredanaar over, terwijl hij opgeroepen werd voor de nationale ploeg.

Uiteindelijk werd Bayram met Galatasaray landskampioen, terwijl hij tot tien interlands voor de Turken kwam. Toen de – inmiddels – vleugelverdediger op een zijspoor kwam in Istanbul, koos hij medio 2022 voor een overgang naar het tweede niveau. Eyüpspor werd de volgende halte in de carrière van Bayram.

Exorbitant salaris
Na anderhalf jaar, waarvan Bayram het afgelopen halfjaar nauwelijks kon spelen door blessureleed, komt zijn glansrijke periode in Turkije mogelijk tot een einde. Al vraagt die transfer, met een romantische tint, dan wel om diepe zakken. Hoewel de speler graag zijn carrière afsluit in het Rat Verlegh Stadion is hij niet per se bereid om flink in te leveren. Bij het kapitaalkrachtige Eyüpspor is er nog tot tenminste het einde van het seizoen een vorstelijke gage te verdienen. Daar doet de inmiddels fitte Bayram niet zomaar afstand van.

Het Turkse salaris is exorbitant voor Keuken Kampioen Divisie-begrippen. Toch wil NAC veel doen om Bayram, die de langdurig geblesseerde Boy Kemper moet vervangen, te overtuigen. Al zal het de limieten zeker niet overschrijden. De club heeft tegelijkertijd ook alternatieven in kaart, die realistischer in het salarishuis in te passen zijn. Zodra de komst van Bayram financieel niet behapbaar blijkt, vormt dat het struikelblok voor een spectaculaire rentree en zal er vanuit NAC meteen doorgeschakeld moeten worden. Bayram zat zaterdag nog negentig minuten op de bank.

Spelersprofiel

Ö. Bayram


Geboortedatum:
27 juli 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Turkije
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Eyüpspor
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.