NAC Breda maakt gehakt van PSV zonder hart

PSV heeft de eerste knock-out van het seizoen moeten incasseren. Zonder drie bepalende spelers in de basis bleek NAC Breda in eigen huis vooral na rust scherper en doortastender. Met de grootste nederlaag (3-0) voor PSV deze jaargang als logisch gevolg.

NAC Breda maakt gehakt van PSV zonder hart

Ronald Koeman liet de vaste waarden Phillip Cocu, Timmy Simons en Arouna Koné buiten zijn elftal. Cocu en Koné moesten na de 0-1 alsnog opdraven, al had die ingreep geen effect. NAC maakte gebruik van slordig verdedigen van de Eindhovenaren en liep uit naar een knappe zege.

Vlak na rust deelde NAC de eerste tik uit. Patrick Mtiliga schoot, Gomes stopte de bal half en Edwin de Graaf werkte alsnog binnen. Een andere Braziliaan ging in de fout bij de 2-0. Alex verspeelde de bal aan Anouar Diba. De linkspoot schudde vervolgens Gomes via het been van Manuel Da Costa opnieuw af. Tussendoor schoot Mika Väyrynen voor PSV op de lat.

In de zeventigste minuut volgde de genadeklap. Glen Salmon, die in de competitie al zo goed op schot is, ontdeed zich op snelheid van Manuel Da Costa en maakte het feest compleet door een derde treffer aan te tekenen. PSV stond daarna voor een onmogelijke opgave en nam afscheid van één van de drie hoofdprijzen dit seizoen. VITV: NAC na bekerstunt: 'We willen alles!'

Bekijk hier al onze video's