NAC bereikt akkoord met ex-Ajacied Sporkslede

Reacties

Fabian Sporkslede keert terug op de Nederlandse velden. De ex-Ajacied heeft een akkoord bereikt met NAC Breda over een contract tot de zomer van 2019.

NAC bereikt akkoord met ex-Ajacied Sporkslede

Sporkslede traint al een paar weken mee met NAC en heeft een uitstekende indruk gemaakt op trainer Marinus Dijkhuizen. In de komende dagen zullen de laatste formaliteiten geregeld worden, waarna Sporkslede zijn handtekening zet. Hij komt transfervrij over van het Italiaanse Chievo Verona, dat hem verhuurde aan Lupa Roma.

'Fabian heeft de afgelopen weken veel geïnvesteerd en laten zien een meerwaarde te zijn voor dit NAC. We waren nog op zoek naar een rechtsback en met zijn komst hebben we deze positie gevuld. Zijn snelheid op de flank is een wapen, maar ook verdedigend is hij sterk. Bovendien heeft hij de nodige ervaring opgedaan de afgelopen jaren, ondanks zijn relatief jonge leeftijd', reageert technisch directeur Hans Smulders op de komst van Sporkslede.

De 22-jarige Sporkslede doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 26 september 2012 tegen FC Utrecht in het eerste elftal van de Amsterdammers. Via Willem II kwam de voormalig jeugdinternational uiteindelijk in Italië terecht. NAC haalt Sporkslede binnen als rechtsback, maar de speler kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Hij vervangt de gestopte Ronnie Stam in Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.