Naam Slot duikt op als alternatief voor topkandidaat Pochettino bij Chelsea

Reacties

Mauricio Pochettino lijkt de nieuwe coach van Chelsea te worden. Volgens The Guardian is de aanstelling van de Argentijn op Stamford Bridge nog slechts een kwestie van tijd. Opvallend: Arne Slot wordt door het betrouwbare Engelse medium genoemd als een optie voor als de deal toch nog afketst.

Naam Slot duikt op als alternatief voor topkandidaat Pochettino bij Chelsea

Slot is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord, waarmee hij vorig seizoen de Conference League-finale haalde en dit seizoen vrijwel zeker kampioen van Nederland wordt. Die prestaties vallen ook op in Engeland. De succestrainer werd eerder al in verband gebracht met Tottenham Hotspur, West Ham United en Leeds United en nu wordt beweerd dat hij ook op het lijstje staat bij Chelsea.

De kans dat Slot daadwerkelijk aan de slag zal gaan bij The Blues is klein, want het ziet er zoals gezegd naar uit dat Pochettino interim-trainer Frank Lampard zal gaan opvolgen. Pochettino zit zonder club sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain, waar hij in juli vorig jaar afscheid nam, en heeft inmiddels al een paar positieve gesprekken gevoerd bij Chelsea.

Pochettino, die in Engeland eerder al trainer was van Southampton en Tottenham Hotspur, wordt al sinds het 'nee' van Julian Nagelsmann (hij trok zich vorige week terug) getipt als de topfavoriet om de nieuwe coach van Chelsea te worden. De huidige nummer elf van de Premier League heeft de coach nog geen aanbieding gedaan, maar volgens The Guardian zal dit snel gaan gebeuren.

Mocht Pochettino niet op het voorstel ingaan, wat in Engeland door niemand verwacht wordt, zal Chelsea door moeten schakelen. Vincent Kompany van Burnley is in dat geval een optie, maar ook Slot zou in dat geval dus rekening kunnen houden met een belletje uit Londen. De Nederlander heeft bij Feyenoord nog een contract voor twee seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.