'Naam Kompany prijkt op shortlist Chelsea, Nagelsmann valt af'

Reacties

Chelsea ziet in Vincent Kompany een mogelijke opvolger van Frank Lampard. De Belgische manager staat op de shortlist en is nadrukkelijk in beeld om The Blues na dit seizoen onder zijn hoede te nemen. Julian Nagelsmann lijkt juist te zijn afgevallen.

'Naam Kompany prijkt op shortlist Chelsea, Nagelsmann valt af'
© Pro Shots

Dat melden onder meer The Guardian en Sky Sports. Chelsea valt dit seizoen van de ene in de andere teleurstelling en zette met Thomas Tuchel en Graham Potter al twee managers op straat. Momenteel staat Lampard aan het roer, maar het clubicoon is op interim-basis actief bij de nummer elf van de Premier League.

Naast Mauricio Pochettino en een nog onbekende naam geldt Kompany als voorname kandidaat om Lampard af te lossen. De voormalig aanvoerder van Manchester City en de Belgische nationale ploeg kende drie wisselvallige jaren bij Anderlecht, maar maakt dit seizoen indruk bij Burnley. The Clarets kunnen zaterdag tegen Queens Park Rangers de titel in het Championship in de wacht slepen.

Geen Enrique en Nagelsmann
Het is niet bekend of Kompany, die volgend seizoen hoe dan ook als manager kan debuteren in de Premier League, geïnteresseerd is in een eventuele overstap naar Chelsea. Aanvankelijk leken Luis Enrique en Nagelsmann belangrijke gegadigden. Chelsea zou niet aan de salariseisen van Enrique willen voldoen, terwijl ook de naam van de Duitser inmiddels lijkt te zijn doorgestreept.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.