Na Vloet vertrekt ook de rvc bij Sparta Rotterdam

Reacties

De raad van commissarissen van Sparta Rotterdam heeft zijn functie ter beschikking gesteld. Met deze stap neemt het de verantwoordelijkheid voor het aandeel in de sportieve crisis.

Na Vloet vertrekt ook de rvc bij Sparta Rotterdam

De rvc is verantwoordelijk voor het vijfjarige contract dat directeur Wiljan Vloet in 2011 tekende en afgelopen woensdag werd ontbonden. Met het vertrek van de Brabander achten de commissarissen het opportuun om hun posities ter beschikking te stellen.

De wisseling van de wacht is een volgend hoofdstuk in de turbulente tijd bij Sparta. Vanwege een gebrek aan resultaten en kritiek op zijn functioneren werd Vloet deze week aan de kant gezet. De directeur had eerder al een deel van zijn portefeuille (technische zaken) moeten overdragen aan commissaris Leo Beenhakker.

'Willem Bröcker, voorzitter en Ard Jan Kooren lid van de raad van commissarissen (rvc) van Sparta Rotterdam hebben eerder dit jaar intern aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe bestuurstermijn na dit seizoen. Dit is aanleiding geweest voor de overige leden Wim van de Vrie, Leo Beenhakker en Lodewijk Varossieau om hun functie beschikbaar te stellen. Hiermee geeft de hele rvc Sparta de vrije hand bij het formeren van een nieuwe raad met een nieuwe voorzitter', zo stelt de club op de website.

'De huidige rvc blijft in functie tot een nieuwe is geformeerd', zo vervolgt het statement. 'Zoals bekend heeft Leo Beenhakker vanuit deze rvc op interim basis de verantwoordelijkheid voor de technische zaken rond het eerste elftal op zich genomen, hij zal deze, juist nu belangrijke rol, continueren.'

Bröcker: 'Ik heb de club, na de degradatie in 2010, bijna vier seizoenen in uitstekende samenwerking met de andere leden mogen dienen. Dit was een buitengewoon intensieve en ook lastige periode voor Sparta waarin we onze voetbalambities niet hebben kunnen realiseren. Sparta is als club goed georganiseerd, met een top jeugdopleiding, een eigen stadion en een succesvolle maatschappelijke missie bij De Betrokken Spartaan. Gedurende deze periode in de Jupiler League heeft elk jaar de financiële continuïteit van Sparta centraal gestaan. Rob Westerhof, voorzitter van de Stichting Sparta 1888, voert intern overleg over de invulling van de nieuwe rvc.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.