Na topjaar een onzekere zomer: Van Hooijdonk wacht op plannen Bologna

Reacties

Na anderhalf jaar zit het verblijf van Sydney van Hooijdonk (23) bij SC Heerenveen erop. De spits heeft in die periode zijn visitekaartje afgegeven in de Eredivisie, maar wat hem de komende periode te wachten staat, is onduidelijk.

Na topjaar een onzekere zomer: Van Hooijdonk wacht op plannen Bologna
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
4 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Zijn statistieken zijn indrukwekkend voor een spits van een middenmoter uit de Eredivisie. Verdeeld over 54 wedstrijden maakte Van Hooijdonk 26 doelpunten voor SC Heerenveen, waarmee hij zo goed als één op twee loopt. Zijn zestien competitiegoals dit seizoen waren bovendien goed voor de derde plaats op de topscorerslijst, achter Xavi Simons en Tsasos Douvikas.

En nu? Dat is ook voor Van Hooijdonk de vraag, zei hij zondag na zijn laatste minuten in het shirt van Heerenveen, op bezoek bij FC Twente. 'Wat voor mij belangrijk is, is dat ik volgend jaar ga spelen. Bij een club kom waar ik het vertrouwen krijg. Ik wil spelen bij een club waar ik onder contract sta, opnieuw verhuurd worden is voor mij geen optie.' Van Hooijdonk heeft nog een contract voor twee jaar bij Bologna, dat hem in 2021 van NAC Breda overnam. Met Marko Arnautovic, Joshua Zirkzee en Musa Barrow had de Italiaanse club dit seizoen meerdere spitsen tot zijn beschikking. Of de club richting volgend seizoen een plek voor Van Hooijdonk heeft, is afwachten.

Italiaanse media schreven onlangs dat de kans groot is dat Van Hooijdonk door Bologna in de etalage geplaatst zal worden. De Rossoblù zouden dan een financieel slaatje willen slaan uit het uitstekende jaar van Van Hooijdonk in Heerenveen en de spits voor een miljoenenbedrag willen slijten. Van Hooijdonk heeft de berichten langs zien komen, maar heeft zelf niets in die richting gehoord: 'Er zijn nieuwe mensen aan het roer bij Bologna. De club heeft aangegeven dat ze met me willen praten, dat zal binnenkort gebeuren. Dus het is afwachten wat er de komende zomer gebeuren gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.