Na regen volgt zonneschijn voor Mexicaan Jonathan

Jonathan dos Santos heeft zijn contract bij FC Barcelona met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige Mexicaan maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en overtuigde voldoende om voor een contractverlenging in aanmerking te komen.

Na regen volgt zonneschijn voor Mexicaan Jonathan

Het goede nieuws volgt vlak na een flinke domper. Dinsdag kreeg Jonathan van de Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre te horen dat hij niet tot de definitieve WK-selectie behoort. Tot woede overigens van zijn broer Giovani dos Santos (Galatasaray) die wel bij de 23 gelukkigen zat.

'Ik weet dat er veel kan gebeuren in het voetbal, maar ik wil mijn hele leven bij Barcelona blijven', jubelt de jonge Mexicaan die de jeugdopleiding van de Catalanen doorliep. 'Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat ik de laatste jaren kreeg en ik hoop mezelf verder te ontwikkelen. Nu ik mijn debuut heb gemaakt, na heel hard werken, geniet ik er zoveel mogelijk van.'

De nieuwe verbintenis van Jonathan loopt tot medio 2012. Clubs die het talent tussentijds willen wegkapen, zullen flink in de buidel moeten tasten. Barcelona bepaalde de gelimiteerde afkoopsom op 30 miljoen euro.

Jonathan kwam dit seizoen drie keer als invaller in het veld in een Primera División en speelde zowel in de Champions League als de Copa del Rey mee in één duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen