Na Mertens versterkt ook Callejón de aanval van Napoli

Drie weken na de komst van PSV-er Dries Mertens heeft Napoli ook de transfer van José Callejón afgerond. De 26-jarige aanvaller komt voor een bedrag van circa tien miljoen euro over van Real Madrid, waar hij de afgelopen twee seizoenen nooit kon uitgroeien tot basiskracht.

Na Mertens versterkt ook Callejón de aanval van Napoli

Bij Napoli moet Callejón onder de nieuwe trainer Rafael Benítez een voorname rol gaan spelen in het opvangen van het aanstaande vertrek van Edinson Cavani naar Paris Saint-Germain, die de Zuid-Italiaanse grootmacht 63 miljoen euro gaat opleveren.

Het vertrouwen dat Benítez in zijn landgenoot Callejón heeft, vertaalt zich in een vierjarig contract met een jaarsalaris van naar verluidt 3,5 miljoen euro. Samen met Mertens moet Callejón de nog vast te leggen opvolger van Cavani vanaf de flanken gaan ondersteunen.

Napoli sloot met het vastleggen van Callejón alweer de vijfde versterking van deze zomer af. Behalve Mertens trok de nummer twee van de Serie A ook Pablo Armero, Emanuele Calaiò en Josip Radovic aan. Het trio speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Stadio San Paolo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen