Na Liverpool lijdt ook Chelsea spectaculaire nederlaag bij West Ham

Chelsea heeft zaterdagmiddag in een spectaculaire derby verloren van West Ham United. Daarmee staat de koppositie van The Blues in de Premier League op het spel.

West Ham United
3 - 2
Chelsea
Chelsea

De Londense burenruzie leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Arthur Masuaku – nota bene de derde linksback van West Ham – een paar minuten voor tijd scoorde met een voorzet die in de korte hoek zomaar binnenviel.

In de levendige eerste helft was Chelsea juist twee keer op voorsprong gekomen. Eerst door een kopbal van Thiago Silva, die kort daarna ook een doelpunt van West Ham voorkwam door een schot van Vladimir Coufal vlak voor de lijn weg te werken. De thuisploeg maakte gelijk uit een penalty van Manuel Lanzini, die mocht aanleggen na een korte terugspeelbal van Jorginho en een overtreding van Chelsea-doelman Edouard Mendy op Jarrod Bowen.

De tweede keer kwam Chelsea op voorsprong via Mason Mount. De Engelsman kreeg de bal uit een knappe opening van Hakim Ziyech, die na zijn winnende goal als invaller tegen Watford terugkeerde in de basis. Mount scoorde vervolgens op technisch volmaakte wijze door de bal ineens uit de lucht met binnenkant voet in de korte hoek te schieten. Maar na rust kwam West Ham opnieuw langszij door een knal van Bowen met links in de lange hoek.

Chelsea drong zonder de gewisselde Ziyech aan in de spannende slotfase, maar het winnende doelpunt viel juist aan de andere kant. Eerder dit seizoen won West Ham ook al met 3-2 van Liverpool.

Door de nederlaag van Chelsea krijgt Manchester City de kans om de koppositie over te nemen. De ploeg van Pep Guardiola begint om 18.30 uur aan het uitduel met Watford. West Ham United staat knap vierde.