Na Branderhorst nu ook primeurtje voor Cillessen in gelijkspel tegen hekkensluiter

NEC kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter SC Cambuur. In Nijmegen kreeg de thuisploeg kansen genoeg, maar kwam het niet tot scoren.

N.E.C.
N.E.C.
0 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Waar NEC donderdag nog uiterst effectief was tegen Feyenoord, hielp het in de eerste helft tegen Cambuur de nodige kansen om zeep. Elayis Tavsan tekende aan voor de twee grootste kansen. Na een klein halfuur zette Lasse Schöne zijn ploeggenoot met een steekbal buitenkant voet oog in oog met de doelman, maar Robbin Ruiter kwam als winnaar uit die strijd.

Op slag van rust dook Tavsan andermaal op voor de ogen van Ruiter. Hij trok het zestienmetergebied in en probeerde de bal in de verre hoek te krullen, maar ook daar had de Cambuur-goalie een antwoord op. Bij een gebrek aan doelpunten hield het uitpubliek zich ondertussen met hele andere zaken bezig. Tijdens de wedstrijd werd er een prei op het veld gegooid.

Ook in de tweede helft moest Ruiter meermaals reddend optreden en ook Jasper Cillessen hield uiteindelijk zijn doel schoon. NEC was tot aan vandaag de enige Eredivisie-ploeg die in eigen huis nog niet de nul had gehouden, maar is door de 0-0 tegen Cambuur van die statistiek af. Afgelopen donderdag was er ook al een primeur voor Mattijs Branderhorst, die 23 reddingen in één wedstrijd verrichtte.

Cambuur blijft ondanks het punt eigenaar van de rode lantaarn. Het gat naar de nacompetitieplek van nummer zestien FC Emmen is drie punten en het gat naar de veilige haven vier punten. NEC speelt voor de twaalfde keer dit seizoen gelijk, het meest van alle Eredivisie-ploegen. Daardoor staat NEC momenteel tiende in de competitie.