Na bijna vier maanden wachten kan Memphis weer juichen in Ligue 1

Reacties

Na dertien competitiewedstrijden op rij zonder doelpunt heeft Memphis Depay zondag eindelijk weer eens gescoord voor Olympique Lyon in de Ligue 1. Met zijn fraaie openingstreffer legde de aanvaller de basis voor de ruime overwinning op Toulouse.

Na bijna vier maanden wachten kan Memphis weer juichen in Ligue 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
5 - 1
Toulouse
Toulouse

Memphis maakte in januari (nogmaals) bekend dat hij Lyon ziet als een springplank en dat hij hoopt op een transfer naar een Europese topclub. Op dat moment wachtte hij echter al ruim twee maanden op een competitiedoelpunt. Memphis was vaker niet dan wel belangrijk voor Lyon en kreeg dan ook te maken met behoorlijk wat kritiek. Vorige week miste de Nederlander nog een penalty tegen AS Monaco. 

Afgelopen woensdag maakte Memphis een einde aan zijn doelpuntendroogte, met een goal in de bekerwedstrijd tegen SM Caen, en zondag was het eindelijk weer eens raak in de Ligue 1. De aanvaller zette in het vijandelijke strafschopgebied zijn directe tegenstander op het verkeerde been en zag zijn van richting veranderde schot binnenvallen. Voor Memphis betekende dit zijn zesde competitiegoal: zijn laatste treffers in de Ligue 1 dateerden van 10 november. Memphis was toen twee keer trefzeker tegen Guingamp (2-4 zege).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na slecht verdedigingswerk van Ferland Mendy poetste Mathieu Dossevi de openingstreffer van Memphis weg (1-1), maar uiteindelijk kwam alles goed voor Lyon. Halverwege stond de thuisploeg al met 3-1 voor: een indraaiende voorzet van Bertrand Traoré werd door niemand aangeraakt en viel in één keer binnen, waarna Nabil Fekir een zelfverdiende penalty benutte. Een ruim kwartier in de tweede helft probeerde Memphis het met een omhaal. Deze spectaculaire inzet ging maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. 

Via Moussa Dembélé liep Lyon alsnog verder uit. Hij maakte er eerst na een individuele actie 4-1 van en tikte niet veel later ook een scherpe voorzet van Fekir binnen. Kenny Tete, die tegen Toulouse de gehele wedstrijd op de bank bleef, zag vanaf de kant hoe een tweede goal van Traoré werd afgekeurd en hoe Yannick Cahuzac na een overtreding op Traoré nog rood kreeg. Memphis deed van begin tot eind mee en hoopt volgende week tegen RC Strasbourg opnieuw te kunnen scoren. Na dit duel wacht voor Lyon de tweede confrontatie met Barcelona, in de achtste finale van de Champions League.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.