MVV-talent verkiest Barcelona boven andere Europese topclubs

Reacties

Barcelona heeft de volgende Nederlander binnen. De zeventienjarige Xavier Mbuyamba komt over van MVV Maastricht en tekent voor vier jaar. De boomlange verdediger sluit aan bij Barcelona Onder-19.

MVV-talent verkiest Barcelona boven andere Europese topclubs

Mbuyamba, die op zijn zestiende debuteerde in het eerste elftal van MVV, had de Europese topclubs voor het uitkiezen. Eerder dit jaar trainde hij bijvoorbeeld al mee bij Chelsea. 'Hij traint daar de komende dagen mee met verschillende elftallen om te kijken waar hij qua niveau zou moeten instromen. Dat kan de Onder-17, Onder-18, Onder-19 of Onder-23 zijn. Chelsea heeft al laten weten hem graag te willen inlijven', liet zaakwaarnemer Carlos Barros toen desgevraagd weten.

Mbuyamba, hier links op de foto, in duel met Lars Veldwijk.
Mbuyamba, hier links op de foto, in duel met Lars Veldwijk.

Ook MVV, waar de verdediger vorig seizoen al elf wedstrijden voor in de Keuken Kampioen Divisie speelde, deed Mbuyamba een aanbieding. Barros: 'MVV wachtte heel lang met het doen van een aanbieding. Toen het voorstel er wel was, werd Xavier plotseling op de bank gezet omdat hij niet meteen zijn handtekening zette. Die houding heeft ervoor gezorgd dat we om ons heen zijn gaan kijken. Jammer, want hij had best nog één of twee jaar met MVV in de Keuken Kampioen Divisie willen spelen.'

Zijn zaakwaarnemer gaf eerder dit jaar aan dat Chelsea de beste papieren had voor Mbuyamba, maar nu is het toch Barcelona dat met hem aan de haal gaat. Barcelona maakt op social media melding van de komst van de Nederlander. Op de foto schudt hij de hand van landgenoot Patrick Kluivert, hoofd jeugdopleiding bij Barcelona. Celtic, FC Porto, Bayern München en Liverpool waren ook geïnteresseerd in de jongeling. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.