MVV geeft zekere zege weg in topper bij Dordrecht

In de dertiende speelronde van de Jupiler League stond de topper tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht op het programma, die geen winnaar opleverde. Sparta Rotterdam profiteerde.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 3-3Na twaalf wedstrijden bezetten FC Dordrecht en MVV Maastricht respectievelijk de tweede en eerste plaats in de Jupiler League, maar de koploper leek op de Krommedijk veel te sterk voor de thuisclub. Twee Belgen maakten voor rust het verschil namens de Limburgers.

Leroy Labylle zette de bezoekers in de negentiende minuut op voorsprong, waarna Tom Van Hyfte ervoor zorgde dat het leek alsof de tweede helft schriftelijk kon worden afgedaan. In de 36ste en 43ste minuut was hij trefzeker, waarmee er 0-3 op het scorebord stond.

Maar in de laatste tien minuten kwam de thuisclub nog knap terug in de wedstrijd. Garry Mendes Rodrigues leek de eer te redden in de 84ste minuut, maar vier minuten daarna maakte Jeffrey Rijsdijk het duel weer spannend. In blessuretijd maakte Josimar Lima de inhaalrace compleet, door voor de gelijkmaker te zorgen. Dordrecht beëindigde daardoor de wedstrijd als morele winnaar.

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam 1-3Sparta Rotterdam profiteerde van het gelijkspel van FC Dordrecht, want de ploeg van Michel Vonk nam de tweede plaats over na een eenvoudig uitzege bij Fortuna Sittard. Deze topper, de nummer vier tegen de nummer drie, was halverwege wel al beslist.

Steef Nieuwendaal, Donovan Deekman en Gijs Luirink zorgden voor een 0-3 ruststand. Yoann de Boer redde in de tweede helft de eer namens de Limburgers, maar spannend werd het niet meer.

Helmond Sport - FC Volendam 2-0Ook de nummer vijf en zes stonden tegenover elkaar in de dertiende speelronde van de Jupiler League. Helmond Sport had na twaalf duels één punt voorsprong op FC Volendam, maar dat zijn er nu vier. Emrullah Güvenc zette de thuisclub in de eerste helft op voorsprong en Daniel Guijo-Velasco maakte het karwei na rust af.

MVV Maastricht heeft na dertien wedstrijden dertig punten, drie meer dan Sparta Rotterdam dat de tweede plaats overneemt van FC Dordrecht. Helmond Sport komt op gelijke hoogte met Dordrecht, maar is vanwege het doelsaldo de nieuwe nummer vier in de Jupiler League.

Overige uitslagenGo Ahead Eagles - AGOVV Apeldoorn 2-2Telstar - SC Veendam 0-0FC Den Bosch - Almere City FC 0-2Excelsior - FC Oss 1-3FC Emmen - FC Eindhoven 2-2