Mvogo of Drommel? Schmidt weigert te bevestigen wie eerste keeper is

Roger Schmidt was een tevreden man na het eerste competitieduel van PSV. Opmerkelijk genoeg weigerde de Duitse trainer na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2) te bevestigen dat Joël Drommel eerste keeper is.

Heracles Almelo
0 - 2
PSV
PSV

Drommel kwam deze zomer over van FC Twente en startte tijdens de voorrondeduels in de Champions League en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax in de basis, maar tegen Heracles kreeg Yvon Mvogo (foto) een kans onder de lat. 'We hebben twee heel goede keepers. Joël heeft het naar mijn mening erg goed gedaan in de laatste wedstrijden, maar Mvogo is ook een goede keeper. Dus moeten we ervoor zorgen dat hij in goede conditie is en wedstrijdritme opdoet', verklaarde Schmidt die keuze bij ESPN.

Schmidt koos ook voor Mvogo, vorig seizoen nog de eerste keeper bij PSV, om Drommel rust te geven. 'Voor Joël is het nieuw om om de drie dagen te spelen en hij zal ook geen rust krijgen in de interlandperiode nu hij in de selectie voor de nationale ploeg zit. Voor de mindset is het soms goed om hem rust te geven.' Vervolgens weigerde hij te bevestigen dat Drommel eerste keeper is. 'Hij heeft het erg goed gedaan. We zullen zien. Het is pas het begin van het seizoen. Op dit moment zijn er geen redenen hem eruit te halen.'

De wisseling onder de lat was een van de vele wijzigingen die Schmidt doorvoerde met het oog op de naderende wedstrijd tegen Benfica in de play-offs van de Champions League. Dat PSV ook in de gewijzigde formatie won, stemde hem tevreden. 'De eerste wedstrijd is altijd speciaal, we speelden uit op kunstgras, dat is niet makkelijk. Ik denk dat we het erg goed hebben gedaan en ben blij. We wisselden een paar spelers, de spelers die erin kwamen hebben het goed gedaan, we speelden ons eigen voetbal, dus ik ben erg blij met vanavond.'

Madueke
Noni Madueke begon wel in de basis en maakte zijn vijfde treffer van het seizoen. Vlak daarvoor had Schmidt de Engelse aanvaller verteld dat hij nog vijf minuten had, voordat hij zou worden gewisseld. 'Maar ik liet hem iets langer op het veld. Het was mijn gevoel dat hij nog gretig was om te scoren. En dat gevoel klopte', lachte Schmidt. 'Hij is in heel goede vorm, maar we moeten ook voor hem zorgen, want hij is nog jong en heeft al veel wedstrijden gespeeld. Dus het was perfect dat hij scoorde en er daarna uit kon gaan.'