Mutu legt zich niet neer bij ontslag Chelsea

Adrian Mutu heeft besloten in beroep te gaan tegen de beslissing van Chelsea om hem met onmiddellijke ingang te ontslaan. De Roemeen heeft zijn zaak aanhangig gemaakt bij de organisatie van de Premier League.

Mutu legt zich niet neer bij ontslag Chelsea

De 25-jarige Roemeen reageerde oorspronkelijk nogal gelaten op het nieuws dat zijn Londense werkgever hem de laan had uitgestuurd vanwege zijn dopinggebruik. Maar nu de berichten doorsijpelen dat Chelsea mogelijk een deel van de transfersom van 24 miljoen euro die het betaalde aan Parma op Mutu wil verhalen, komt de spits alsnog in opstand.

Mutu liep bij een out of competition-controle tegen de lamp. Hij bekende al snel cocaïne te hebben gebruikt, maar dan alleen om zijn seksuele prestaties te verbeteren. Later ontkende hij coke te hebben gesnoven, al liet hij na te vertellen wat hij wel had gebruikt.

De UEFA strafte Mutu met een milde schorsing van zeven maanden. De wereldvoetbalbond FIFA nam die maatregelen over. Mutu mag tijdens zijn schorsing meetrainen bij Dinamo Boekarest maar mag geen wedstrijden spelen.

Bekijk hier al onze video's