Musiala schittert tijdens rentree De Ligt en gaat in topvorm naar het WK

Bayern München heeft zijn laatste wedstrijd voor de winterbreak winnend afgesloten. Jamal Musiala was ook op bezoek bij Schalke 04 de grote uitblinker bij Der Rekordmeister.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 2
Bayern München

De negentienjarige Musiala is dit seizoen misschien wel het best presterende talent in de grote competities. Vóór het bezoek aan Schalke was hij in 21 duels betrokken bij twintig doelpunten. Ook in Gelsenkirchen was Musiala de vormgever van Bayern. Zeven minuten voor rust stond hij met een schitterend hakje aan de basis bij de 0-1 van Serge Gnabry.

Zeven minuten ná rust was hij ook de aangever bij de 0-2 van Eric Maxim Choupo-Moting, die na een vlot uitgevoerde counter alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen maakte. De cijfers van Musiala zijn nog veel indrukwekkender: in 22 duels scoorde hij twaalf keer en verzorgde hij tien keer de assist. Ook in de Veltins-Arena trof hij doel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De Ligt
De Musiala-show werd vanaf de bank gadegeslagen door Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. Na een uur kwam De Ligt binnen de lijnen bij de bezoekers. Het betekende zijn rentree nadat hij twee weken aan de kant had gestaan met een knieblessure. Op 29 oktober kwam De Ligt voor het laatst in actie. Zijn terugkeer betekende goed nieuws voor Oranje-bondscoach Louis van Gaal, die de verdediger - in tegenstelling tot Gravenberch - in zijn WK-selectie heeft opgenomen.

Musiala reist ook af naar Qatar, waar hij een van de blikvangers is in de Duitse selectie. Eerst werkt hij woensdag in en tegen Oman nog een vriendschappelijke wedstrijd af. Daarna treedt Duitsland op het WK aan tegen achtereenvolgens Japan, Spanje en Costa Rica.