Musa volgt Amrabat en Jones in lucratieve deal voor Leicester

Reacties

Na Marokkaans international Nordin Amrabat en Feyenoord-doelman Brad Jones vervolgt ook Ahmed Musa zijn loopbaan bij Al-Nassr. De topclub uit Saoedi-Arabië meldt dat het de voormalig aanvaller van VVV-Venlo voor vier jaar heeft vastgelegd.

Musa volgt Amrabat en Jones in lucratieve deal voor Leicester

Daarmee komt er definitief een einde aan het verblijf van Musa in de Premier League. De nog altijd pas 25 jaar oude Nigeriaan was in de zomer van 2016 een van de aankopen van kersvers kampioen Leicester City, dat destijds 19,5 miljoen euro voor de rappe aanvaller overmaakte aan CSKA Moskou. Bij The Foxes kwam Musa echter nooit helemaal uit de verf.

Afgelopen winter keerde Musa daarom al op huurbasis terug naar CSKA Moskou, waar hij met zes goals in tien competitieduels weer zijn oude vorm vond en een plek in de WK-selectie van Nigeria afdwong. Op het toernooi in Rusland was de 73-voudig international vervolgens verantwoordelijk voor de enige zege op het WK, met twee goals tegen IJsland (2-0).

Musa kon daardoor naar verluidt ook op belangstelling rekenen van verschillende Europese clubs, maar kiest op relatief jonge leeftijd dus al voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Volgens eerdere berichten in diverse media gaat niet alleen Musa er financieel op vooruit. Leicester ontvangt naar verluidt 21 miljoen euro. Inclusief bonussen kan dat bedrag oplopen tot 45 miljoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.