Mühren scoort, Cambuur wint: KKD-favoriet gaat na 172 dagen op dezelfde voet verder

SC Cambuur hoopt deze jaargang de kater van het vorige (afgebroken) Keuken Kampioen Divisie-seizoen weg te spoelen. De start was vrijdagavond in ieder geval prima, want NEC Nijmegen werd in Leeuwarden vrij simpel aan de kant gezet. De 1-0 had evenwel niet mogen tellen.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Dat het afgelopen voetbalseizoen werd onderbroken was voor iedere liefhebber een forse domper, maar voor één partij waren de druiven bijzonder zuur. Cambuur was op dat namelijk moment KKD-koploper, directe promotie kon de ploeg uit Leeuwarden eigenlijk niet meer ontgaan. De voorsprong op nummer drie FC Volendam was elf punten met nog negen wedstrijden te gaan. De KNVB besloot echter dat er uit de Eredivisie niemand zou degraderen, zoals er uit de KKD niemand zou promoveren, hetgeen ook voor nummer twee De Graafschap een bittere pil was.

Zodoende begon Cambuur het seizoen vrijdag 'gewoon' weer op het tweede niveau. Dat deed de ploeg van trainer Henk de Jong het tegen een voor rust bijzonder matig spelend NEC, waar good old Édgar Barreto in de basis begon. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft niet verder dan een vrije trap van Jordy Bruijn, die per ongeluk op de lat plofte. De grote kansen waren voor Cambuur, maar tot twee keer toe wist Jarchinio Antonia niet te scoren uit een gevaarlijke corner, terwijl Robert Mühren de bal na een piekfijne een voorzet van diezelfde Antonia naast het doel gleed.

Kort na rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, maar het was een keer níét goudhaantje Mühren die scoorde. De aanvaller die net als vorig seizoen wordt gehuurd van Zulte Waregem was afgelopen jaar goed voor 26 competitiegoals in 29 wedstrijden, maar moest toezien hoe aanvoerder en verdediger Sven Nieuwpoort in 50ste minuut de 1-0 maakte, uit een corner. Dat deed hij echter mijn zijn arm, maar omdat er geen VAR was en de scheidsrechter het niet zag, werd de goal goedgekeurd.

In de slotfase was het dan toch de beurt aan Mühren, die een penalty mocht nemen en die ook koeltjes benutte. En dus is Cambuur 'gewoon' verdergegaan waar het 172 dagen geleden was gebeleven. Op 9 maart jongstleden (0-3 winst op bezoek bij Jong AZ) was Cambuur een van de twee ploegen die de laatste officiële wedstrijd vóór de coronabreak speelden. Daarin scoorde Mühren overigens ook, tweemaal. Er lijkt vooralsnog dus niet al te veel veranderd te zijn bij Cambuur.

Een huurling van City, maar ook nodige amateurisme: 'KKD leukste competitie ter wereld'