Mühren schiet FC Volendam naar koppositie, Haen opnieuw goud waard

FC Volendam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De oranjehemden versloegen Almere City en profiteren van de puntenstraf die periodekampioen ADO Den Haag kreeg. Jong AZ, FC Emmen en De Graafschap boekten vrijdag eveneens overwinningen in de negende speelronde.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de negende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
Almere City FC

Gertjan Verbeek krijgt Almere City nog niet aan de praat, want na de nederlaag tegen Volendam zijn De Zwarte Schapen terug te vinden op de zestiende plaats. FC Volendam, dat in de race was voor de periodetitel, begon sterk aan de wedstrijd en kwam via Robert Mühren op voorsprong. Almere knokte zich via een kopbal van Maarten Pouwels terug, maar vroeg in de tweede helft stelde de thuisploeg orde op zaken. Mühren ontving de bal van Ibrahim El Kadiri en haalde verwoestend uit. Diezelfde El Kadiri trof later de paal en het was uiteindelijk invaller Martijn Kaars die met zijn eerste balcontact de derde Volendamse treffer aantekende. Via Daniël Breedijk deed Almere wat terug, maar een nederlaag voor Verbeek en co kon niet worden voorkomen.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 1
FC Dordrecht

De beloften van AZ blijven in de top meedraaien van de Keuken Kampioen Divisie. Via een benutte strafschop van Yusuf Barasi kwam de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong. FC Dordrecht knokte zich terug via een kopbal van Stijn Meijer, maar ging in de slotfase toch nog de bietenbrug op in Wijdewormer. Negen minuten voor tijd bezorgde Jelle Duin Jong AZ de drie punten.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 3
De Graafschap

TOP Oss en De Graafschap maakten er aanvankelijke geen verheffende wedstrijd van, want het duel kwam pas los in het tweede bedrijf. Na 54 minuten opende Johnatan Opoku de score na voorbereidend werk van Hicham Acheffay. De bezoekers kwamen later goed weg toen Rick Stuy van den Herik tegen de paal kopte en breidden de voorsprong hierna uit via een dubbelslag van de pas zeventienjarige Devin Haen.

Jong FC Utrecht
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen lijkt de smaak te pakken te hebben, want bij Jong FC Utrecht werd de vierde overwinning op rij geboekt. Matchwinner werd Miguel Araujo, die twee minuten voor rust na een hoekschop raak kopte. Doelman Michael Brouwer had FC Emmen hiervoor al een paar keer op de been gehouden. In de tweede helft kregen onder anderen Nick Venema en Jeredy Hilterman kansen om te scoren, maar het bleef bij die ene treffer van Araujo.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De beloften van PSV deden in de eerste helft goede zaken. Het team van Ruud van Nistelrooij kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong via een benutte rebound van Johan Bakayoko en kort voor de thee werd het 2-0 via een penalty van Maximiliano Romero. De aanvaller was voor het eerst sinds september 2020 weer in de basis opgenomen bij (Jong) PSV. Erik Sorga bracht de spanning met een fraaie treffer terug in de wedstrijd, maar verder kwam VVV-Venlo niet meer.

Helmond Sport
3 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Met onder anderen Devyne Rensch en Kenneth Taylor in de basis kwam Jong Ajax na een klein kwartier op voorsprong. Naci Ünüvar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in het doel van Helmond Sport belanden. Op slag van rust kwam Helmond langszij via Jellert van Landschoot en na de pauze stelden de Brabanders de zege veilig in het SolarUnie Stadion. Jossue Dolet en opnieuw Van Landschoot bezegelden het lot over het Ajax van Johnny Heitinga.