Mühren klopt Jong Ajax, Jong PSV verslaat Jong FC Twente

FC Volendam heeft zich na een 2-0 achterstand bijzonder knap herpakt tegen Jong Ajax, terwijl Jong PSV te sterk was voor de beloftenploeg van FC Twente.

Jong Ajax - FC Volendam 2-3
FC Volendam heeft zich op sterke wijze herpakt op Sportpark De Toekomst. Waar de ploeg van trainer Hans de Koning in de rust nog tegen een 2-0 achterstand aan keek tegen Jong Ajax, boog Volendam die achterstand in de tweede helft om in een overwinning. Robert Mühren toonde wederom zijn waarde in Amsterdam.

De topscorer was afgelopen woensdag al twee keer trefzeker in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. In dat duel ging Volendam pas in de verlenging ten onder tegen regerend landskampioen Ajax (4-2). Ook tegen de beloften van Ajax was Mühren twee keer trefzeker.

De nummer tien van de Oranjehemden zette de 3-2 op het scorebord, nadat hij eerder de aansluitingstreffer maakte. De overige doelpuntenmakers waren van Joël Veltman, die zijn rentree maakte, Dejan Meleg (beiden Ajax) en Damien Menzo (FC Volendam).

Scheidsrechter Richard Martens, die eerder al Fabian Sporkslede van het veld stuurde, gaf vlak voor tijd nog een discutabele rode kaart aan Volendam-doelman Theo Timmermans. De sluitpost onderschepte de inzet van Thulani Serero, maar de leidsman oordeelde dat deze redding buiten zijn zestienmetergebied plaats vond.

Gescoord werd er niet meer op Sportpark De Toekomst. Door de overwinning klimt Volendam naar de tiende plaats in de Jupiler League, terwijl de ploeg van trainer Alfons Groenendijk is terug te vinden op plaats negen.

Jong PSV - Jong FC Twente 2-1
Jong PSV heeft maandagavond een nipte overwinning geboekt op Jong FC Twente. Namens de ploeg van trainer Darije Kalezic waren Florian Jozefzoon en Rai Vloet de doelpuntenmakers, terwijl Jari Oosterwijk namens de Tukkers tussendoor iets terug deed. Het team van trainer Jan Zoutman bezet na tien speelronden de achttiende plaats met negen punten. Jong PSV staat met evenveel punten, maar een minder goed doelsaldo, op de negentiende plaats.