Mühren helpt Sparta Rotterdam aan eerste punt

Robert Mühren heeft zich bij zijn debuut voor Sparta Rotterdam direct laten zien. Tegen PEC Zwolle hielp hij zijn nieuwe club aan een punt (1-1).

Sparta-trainer Alex Pastoor prees zich donderdag gelukkig met de komst van Mühren. Met de Volendammer, die wordt gehuurd van Zulte Waregem, kwam immers een speler naar Het Kasteel met een staat van dienst als doelpuntenmaker.

Halverwege de eerste helft had Mühren dat bevestigd door van dichtbij te scoren. De aanvallende middenvelder profiteerde dankbaar van de door PEC geboden vrijheid. De voorzet was van Loris Brogno, die op zijn beurt met zijn assist een roerige week positief afsloot. De Belg was afgelopen week onderwerp van gesprek was geweest door de door zijn vriendin geuite onvrede over zijn bescheiden rol.

Met de bejubelde Rotterdamse treffer werd openingstreffer van PEC Zwolle ongedaan gemaakt. De formatie van John van 't Schip was na dertien minuten op voorsprong gekomen na een soepele aanval. Na een voorzet van Kingsley Ehizibue legde Piotr Parzyszek de bal klaar voor Youness Mokhtar, die na een actie de 0-1 maakte.

In de tweede helft maakte Sparta aanvankelijk het meest aanspraak op een tweede doelpunt. Zo was Brogno vroeg in de tweede helft dicht bij de 2-1. Zijn schot van afstand eindigde tegen de paal. Aan de andere kant weigerde PEC zich neer te leggen bij een punt. Dat werd in de slotfase onderstreept door een grote kans voor Mustafa Saymak. De middenvelder kreeg de bal niet goed mee, waardoor Sparta-keeper Roy Kortsmit kon ingrijpen.

Alle pogingen ten spijt, Sparta en PEC Zwolle bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Voor de Kasteelheren is het het eerste punt van het seizoen, terwijl de Overijsselse gasten vier punten hebben verzameld in de eerste twee speelrondes.