Mrkonjic is los bij PEC Zwolle, 'Bergkampiaanse' treffer in Kerkrade

PEC Zwolle heeft ook zijn vierde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie in een winstpartij omgezet. Mede dankzij een dubbelslag van de Kroaat Tomislav Mrkonjic werd Jong PSV vrijdagavond verslagen. Zo goed als het gaat in Zwolle, zo slecht gaat het in Doetinchem. De Graafschap kwam op de eigen Vijverberg niet verder dan een gelijkspel tegen FC Dordrecht. FC Eindhoven blijft net als PEC foutloos, terwijl NAC Breda een overwinning boekte in Kerkrade.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Al na negen seconden lag de bal in het net. Jordy Tutuarima dook direct na de aftrap op in het vijandelijke strafschopgebied en schoot met links raak. Apostolos Vellios was even later dicht bij de 2-0, maar kopte tegen de lat. Jong PSV probeerde er af en toe ook wel uit te komen, maar liep voor rust nog twee keer in het Zwolse mes. Twee keer mocht Mrkonjic zich laten bejubelen. Na een klein uur deed het bezoek uit Eindhoven via Dante Sealy wat terug, maar echt spannend werd het niet meer in het MAC³PARK Stadion. Lennart Thy was nog verantwoordelijk voor de 4-1, terwijl August Priske Flyger namens Jong PSV vervolgens weer wat terugdeed.

De Graafschap
1 - 1
FC Dordrecht

De Graafschap had gehoopt met Adrie Poldervaart aan het roer mee te doen om de bovenste plekken, maar vooralsnog lukt er maar weinig in Doetinchem. Vrijdag sprokkelden De Superboeren wel hun eerste punt, al hadden zij daar vooraf waarschijnlijk niet voor getekend. Dordrecht-rechtsback Vincent Schipper opende al na vijf minuten de score met een kopbal. De Graafschap kreeg hierna voldoende kansen om langszij te komen. Zo schoot Charlison Benschop net naast en knalde Basar Önal over. De thuisploeg bleef ook na rust de aanval zoeken. Uiteindelijk kreeg De Graafschap loon naar werken. Nadat Benschop al de paal had geraakt, was het Camiel Neghli die met een volley een punt redde voor de gastheer.

FC Eindhoven
1 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Samen met PEC is FC Eindhoven nog altijd foutloos in de Keuken Kampioen Divisie. Het duurde wel even voordat de Brabanders de score wisten te openen: op slag van rust kopte Ozan Kökcü raak na een voorzet van Jasper Dahlhaus. FC Eindhoven trok de minimale voorsprong uiteindelijk over de streep. Jong AZ sloot het duel met tien man af doordat Wouter Goes aan de noodrem trok toen Naoufal Bannis de diepte in was gestuurd.

Roda JC Kerkrade
1 - 3
NAC Breda
NAC Breda

NAC schreef vrijdag zijn derde overwinning van het seizoen bij. Kaj de Rooij zetten de bezoekers op voorsprong na een fraaie voorzet van Odysseus Velanas. Ezechiel Banzuzi kreeg hierna twee mogelijkheden op de 0-2, maar faalde in de afwerking. Een paar minuten na de thee viel die treffer alsnog, dankzij een schitterende 'Bergkampiaanse' lob van Jort van der Sande. In de slotfase leek Guus Joppen het met de 1-2 nog even heel spannend te maken, maar direct daarna scoorde Velanas aan de overzijde.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

TOP Oss en VVV-Venlo maakten er een bijzonder aantrekkelijke eerste helft met veel kansen van. De score werd geopend door Justin Mathieu, die doel trof met een prachtige 'Panenka' vanaf elf meter. Vijf minuten voor rust zette Thijme Verheijen VVV na voorbereidend werk van Nick Venema weer naast TOP. Na rust voetbalde VVV kans op kans bij elkaar, maar een doelpunt leek uit te blijven. Leek, want in de blessuretijd pegelde Venema de winnende tegen de touwen.

Almere City FC
2 - 0
FC Den Bosch

Almere was voor rust de bovenliggende partij en ging bij rust terecht aan de leiding. Na een klein halfuur maakte Jeredy Hilterman, die het eindstation was van een schitterende aanval, het verschil. FC Den Bosch liet in aanvallend opzicht niet veel zien; toch moest doelman Stijn Keller in het laatste kwart nog een paar keer een keer handelend optreden. Aan de andere kant had Hamdi Akujobi er 2-0 van kunnen maken, maar de rechtsback wist Wouter van der Steen niet te verrassen. Na de rode kaart voor  Steven van der Heijden trok Almere het duel definitief naar zich toe: Hilterman maakte zijn tweede, op aangeven van Anthony Limbombe.

Telstar
Telstar
2 - 1
Helmond Sport

Telstar toonde op eigen veld veerkracht en draaide een opgedane achterstand om. Bryan van Hove zette Helmond Sport na een kwartier op voorsprong, nadat doelman Ronald Koeman Jr. eerst nog knap had gered op een inzet van Martijn Kaars. Koen Blommestijn tekende op slag van rust voor de gelijkmaker en een kleine twintig minuten voor tijd viel de 2-1. Na een overtreding op Mitch Apau ging de bal op de stip en maakte Glynor Plet vanaf elf meter geen fout. Die voorsprong gaf Telstar niet meer uit handen.