Moyes vertoont nu al overeenkomsten met Ferguson

David Moyes is al snel in de voetsporen getreden van Sir Alex Ferguson. De nieuwe manager van Manchester United werd aangesteld op advies van Ferguson en nu adviseert Moyes het Everton-bestuur over zijn eigen opvolging.

Moyes vertoont nu al overeenkomsten met Ferguson

Everton-voorzitter Bill Kenwright heeft de vertrekkende manager gevraagd mee te denken over wie hem op moet volgen. Welke naam Moyes heeft genoemd, is niet bekend. De Engelse media denken te weten dat Roberto Martinez van Wigan Athletic een favoriet van Moyes is.

Moyes reageerde positief op het verzoek van Kenwright. 'Als ik Everton van dienst kan zijn, doe ik dat. Er zullen veel managers belangstelling hebben voor deze functie en dat verbaast me niets. Wie het ook wordt, hij komt bij een geweldige club terecht.'

Op het lijstje kandidaat-trainers prijken de namen van Neil Lennon (Celtic), Vítor Pereira (FC Porto) en Malky Mackay (Cardiff City). Lennon en Mackay zijn toevalligerwijs ook Schotten, net als Ferguson en Moyes. De voorganger van Moyes bij Everton, Walter Smith, was ook een Schot. Hij adviseerde de club met Moyes in zee te gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen