Moyes: 'Na meer dan duizend duels is dit het grootste moment'

Reacties

David Moyes leeft zijn droom nu hij met West Ham United in een Europese finale staat. Het duel met Fiorentina om Conference League-winst wordt de grootste wedstrijd van zijn carrière, zegt de ex-manager van Everton en Manchester United. Een speciale gast is hem achterna gereisd naar Praag.

Moyes: 'Na meer dan duizend duels is dit het grootste moment'
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
West Ham United
West Ham United

Die speciale gast is David Moyes Senior, de trotse vader van de zestigjarige Schot. De vader van Moyes was dit seizoen bij alle Europese uitwedstrijden van West Ham United aanwezig. Woensdagavond zal hij ook in het stadion zitten, als hij niet te lang in de pub blijft hangen. 'Ik denk wel dat hij naar een pub gaat', zei Moyes daags voor de finale lachend tijdens zijn persconferentie. 'Het is mooi dat mijn familie dit kan meemaken. Hopelijk genieten ze en kan ik ze mooie herinneringen bezorgen.'

Moyes is een van de meest ervaren trainers in de Premier League. Hij werkte ruim elf jaar met succes bij Everton en maakte in 2013 promotie naar Manchester United, waar hij verkozen werd tot opvolger van Sir Alex Ferguson. Na zijn ontslag op Old Trafford was hij werkzaam bij Real Sociedad, Sunderland en nu dus bij West Ham United. Bij The Hammers heeft de manager met onder meer het Europese succes aan eerherstel gedaan nadat zijn imago krassen had opgelopen door het roemloze vertrek bij Manchester United.

Misschien betekent de finale tegen Fiorentina juist daarom wel zoveel voor Moyes. 'Ik ben op mijn 35ste gestart als coach en heb een goede carrière gehad. Ik heb meer dan duizend wedstrijden achter de rug en ik heb in finales gestaan en promoties meegemaakt. Maar dit is het grootste moment. Het is geweldig om hier te zijn voor een Europese finale, het is zo ongeveer het hoogste wat je kunt bereiken als coach', zei de oud-speler van onder meer Celtic met gepaste trots.

Moyes wilde weinig kwijt over zijn tactische plan voor het duel met de club van Sofyan Amrabat. Wel bevestigde hij dat er nagenoeg geen personele zorgen zijn bij de nummer veertien van de Premier League. Alleen Gianluca Scamacca, die een verleden heeft bij PSV en PEC Zwolle, is vanwege een knieblessure niet beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.