Moyes: 'Grootste tegenslag sinds mijn aantreden'

Reacties

David Moyes erkent dat de uitschakeling in de halve finale van de League Cup tegen Sunderland misschien wel zijn grootste teleurstelling bij Manchester United is. Zijn club vloog al uit de FA Cup en lijkt kansloos voor titelprolongatie met al veertien punten achterstand op koploper Arsenal. Opnieuw zag Moyes in zijn eerste seizoen dus een kans op een eremetaal verdwijnen en de druk verder toenemen.

Moyes: 'Grootste tegenslag sinds mijn aantreden'

In een krankzinnig duel leek Sunderland twee minuten voor het einde van de verlenging het duel te beslissen door een doelpunt van Phil Bardsley na een enorme blunder van David De Gea. In de 121ste minuut maakte Javier Hernández echter de 2-1 namens United, waardoor er strafschoppen nodig waren. Het heenduel was immers ook in 2-1 geëindigd. Die reeks nam Sunderland het minst slecht: 1-2.

Op de persconferentie werd Moyes gevraagd of dit zijn grootste tegenslag was sinds zijn aantreden. 'Ja', antwoordde hij, om vervolgens niet lang stil te staan bij de verlenging. 'Dit is onderdeel van het voetbal. We moeten door.'

'We speelden simpelweg niet goed genoeg', zo luidt de conclusie van de Schot, die het opnieuw zonder de nog altijd geblesseerde Robin van Persie moest doen. 'Als we al door hadden gegaan, was dat al struikelend geweest. Sunderland heeft verdiend de finale gehaald.'

Moyes beseft dat de fout van De Gea een kostbare was. 'Hoewel we onze kansen eerder hadden moeten afmaken, waren we er heel dicht bij. Maar ik verwijt hem niks. Hij is bezig aan een goed seizoen. De penaltyserie was wel héél slecht. Dat moet echt beter', verwijst hij naar de missers van Danny Welbeck, Adam Januzaj, Phil Jones en Rafael. Alleen Darren Fletcher schoot raak.

Mata
Om het seizoen nog enigszins te redden heeft United een bod van bijna 49 miljoen euro uitgebracht op de 25-jarige Spanjaard Juan Mata, die na de komst van José Mourinho naar Chelsea zijn basisplaats kwijtraakte. De clubs zouden er zo goed als uit zijn en de middenvelder zou donderdag al gekeurd worden. Moyes reageerde kortaf. 'Ik zeg er niks over.'

Indien Mata voor 48,9 miljoen euro (veertig miljoen pond) de overstap naar United maakt wordt hij de duurste speler aller tijden van die club. Die titel is nu in handen van Dimitar Berbatov, die in 2008 voor dertig miljoen pond van Tottenham Hotspur werd overgenomen. Uitgerekend in de Champions League, het toernooi lijkt de enige kans (zij het een kleine) op eremetaal, mag Mata niet uitkomen voor United omdat hij in het miljoenenbal al minuten maakte voor Chelsea.

Wat denken jullie? Kan Mata inderdaad zorgen voor een impuls of is het een paniekaankoop? Zijn er andere spelers die Moyes moet halen? Of moet Moyes misschien wel het veld ruimen?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.