Mous gaat diep door het stof na 'stomme fout'

Reacties

Uitgerekend Xavier Mous moest zich zaterdag de nederlaag van SC Heerenveen aanrekenen. De doelman bood zijn excuses aan voor zijn pijnlijke blunder in het duel met FC Twente.

Mous gaat diep door het stof na 'stomme fout'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Trainer Johnny Jansen had Mous deze week aangewezen als zijn eerste doelman voor de tweede seizoenshelft. De herstelde Erwin Mulder diende genoegen te nemen met een rol als stand-in.

Juist bij de herstart van de Eredivisie kon Mous de uitverkiezing niet waarmaken. Bij de 1-0 van FC Twente ging hij pijnlijk de fout. Zijn controle bij een terugspeelbal was onvoldoende, waarna Manfred Ugalde dankbaar profiteerde.

'Het was een stomme fout', stak Mous tegenover ESPN de hand in eigen boezem. 'Ik heb in de kleedkamer excuses gemaakt. Het is gewoon mijn verantwoordelijkheid. Ik baal er gigantisch van. Het mag niet gebeuren. Het is nu gewoon vasthouden aan wat ik hiervoor heb laten zien en daarop verder bouwen.'

Trainer Jansen is niet van plan Mous te straffen. 'Hij maakt de fout, maar Xavier heeft ons dit seizoen ook aantal keer gered. Nu maakt hij een fout. Dat voelt hij zelf wel en daar hebben we allemaal last van.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.