Mourinho's muur houdt stand: Wijnaldum naar derde Europese finale

Reacties

Bayer Leverkusen werd donderdagavond toegevoegd aan de oneindige lijst ploegen die uitgeschakeld werden door een elftal van José Mourinho, zonder dat die eliminatie echt nodig leek. AS Roma speelde in de BayArena vooral voor een 0-0, en dat werd het dan ook. Zo heeft The Special One toch weer een finaleplaats te pakken.

Mourinho's muur houdt stand: Wijnaldum naar derde Europese finale
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 0
AS Roma
AS Roma

De eerste dreiging ging uit van Leverkusen. Het elftal van Xabi Alonso kreeg Moussa Diaby vrijgespeeld aan de rechterkant. De snelle aanvaller kwam tot een schot, dat op de lat van de bezoekers uiteenspatte. Het was het voornaamste moment van het eerste kwart in de BayArena, waar Roma niet uit leek op meer dan het verdedigen van de kleine voorsprong die de ploeg in het Olimpico had opgebouwd.

En dat deed de ploeg van Mourinho eigenlijk domweg uitstekend. In de tweede helft lag de wedstrijd eigenlijk voortdurend stil, eerst even door vuurwerk uit het Leverkusen-vak, daarna door voortdurende slimmigheidjes van de Romeinen. Leverkusen moest het hebben van schoten uit de tweede lijn, zoals Jonathan Tah die zijn geluk gewoon beproefde. Een van de inmiddels tien Roma-verdedigers wist het schot te blokken. Sardar Azmoun wist zijn twee pogingen erna wel door de defensie te loodsen, maar dan weer niet op doel. De beste kansen voor Die Werkself.

De ploeg van Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker liep zich stuk op de defensie van I Giallorossi. Zodoende gaat de Italiaanse ploeg, waar Georginio Wijnaldum in de rust inviel, voor het tweede jaar op rij naar de finale. Vorig jaar was het de Conference League, die gewonnen werd ten koste van Feyenoord. Nu was de kersverse landskampioen van Nederland opnieuw een horde richting de finale in Budapest. In Hongarije wacht Sevilla.

Voor Wijnaldum wordt het zijn derde Europese finale. De vorige twee keer was het allebei een niveautje hoger. In 2018 verloor hij met Liverpool de Champions League-finale van Real Madrid, een laar jater ging Tottenham Hotspur over de knie.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.