Mourinho vernietigend over miljoenenaankoop Shaw

Reacties

Voor Luke Shaw lijkt niet langer toekomst bij Manchester United. De 21-jarige linksback kwam in 2014 voor 37,5 miljoen euro over van Southampton, maar zat zaterdag niet eens op de bank in het thuisduel met West Bromwich Albion. Manager José Mourinho heeft er zo zijn redenen voor.

Mourinho vernietigend over miljoenenaankoop Shaw

'Wie? Luke Shaw?', reageerde Mourinho zondag op een vraag waarom de Engels international niet bij de wedstrijdselectie zat. 'Hij zat niet op de bank, omdat ik hem niet kan vergelijken met Ashley Young, Darmian en Blind. Niet in de manier waarop hij traint, ook niet in zijn toewijding, focus en ambitie. Hij ligt mijlenver achter.'

Shaw begon het seizoen nog als basisspeler, maar kwam na zijn rentree van een liesblessure begin dit jaar pas één keer in actie in de Premier League. Begin maart speelde de jeugdige back zeventig minuten mee tegen AFC Bournemouth. Naar verluidt wekte hij in dat duel de woede van Mourinho door in de rust met een speler van de tegenpartij te praten.

De relatie tussen speler en trainer is al een tijdje flink bekoeld. Hoewel Shaw thuis extra oefeningen doet om weer in het gevlei te komen bij Mourinho, bekritiseerde de Portugees hem al meerdere malen. 'Luke moet wachten op zijn kans, harder werken en weten dat ik niks gratis weggeef', zei Mourinho in februari. 'Hij heeft veel potentie, maar dat moet hij nog wel laten zien op het veld.'

Afgelopen zondag kreeg Shaw dus opnieuw een veeg uit de pan van zijn manager, terwijl bondscoach Gareth Southgate hem nog verrassend bij de Engelse selectie haalde. De lichaamstaal van Mourinho verraadde echter veel. Om interesse hoeft de Engelse linksback, wiens contract in 2018 afloopt, niet verlegen te zitten. Diverse Premier League-clubs willen hem inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.