Mourinho verbiedt Tottenham-spelers de 2-7 tegen Bayern terug te kijken

Reacties

Bayern München en Tottenham Hotspur zijn allebei al verzekerd van een plek bij de laatste zestien ploegen in de Champions League. Toch heeft Spurs nog wel een appeltje te schillen met de Duitse club. Op 1 oktober werd Tottenham in eigen huis met liefst 2-7 vernederd door Bayern. Tijd voor revanche.

Mourinho verbiedt Tottenham-spelers de 2-7 tegen Bayern terug te kijken
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Met vijftien punten is Bayern München al verzekerd van de groepswinst in Groep B en met tien punten kan ook Tottenham Hotspur niet meer stijgen of zakken. De wedstrijd van woensdagavond (21.00 uur) in München gaat dan ook om des keizers baard, maar toch vooral ook om de eer. De Engelsen, die inmiddels onder leiding staan van José Mourinho, willen zich herstellen van die smadelijke nederlaag in Londen. Destijds was Mauricio Pochettino nog de manager van Tottenham.

'Ik heb ze verboden om er ook maar iets van terug te kijken', stelde Mourinho op de persconferentie in aanloop naar het duel. 'Ik heb de wedstrijd zelf meerdere keren teruggekeken. Met mijn staf en analisten hebben we geprobeerd ieder aspect van die wedstrijd te analyseren, maar ik heb de jongens geen enkel beeld laten zien. Nee. Geen enkel beeld. We gaan meer op onszelf focussen dan op Bayern', aldus de Portugees.

© Pro Shots

Mourinho heeft een tiental spelers niet meegenomen naar München. Serge Aurier, Jan Vertonghen, Dele Alli en Harry Kane krijgen rust terwijl Hugo Lloris, Michel Vorm, Ben Davies, Harry Winks, Tanguy Ndombele en Érik Lamela nog geblesseerd zijn. Zodoende liggen er mogelijkheden voor jonkies Kyle Walker-Peters, Juan Foyth en Ryan Sessegnon om zich op het hoogste Europese podium te laten gelden. 'We gaan proberen onze speelstijl verder te ontwikkelen met verschillende spelers.'

De Portugese manager zit woensdag voor de zesde keer op de bank bij Tottenham. Vier van de vijf voorgaande wedstrijden werden gewonnen. Alleen Manchester United was met 2-1 te sterk voor het Spurs van Mourinho. Verder werd er gewonnen van West Ham United (2-3), Olympiakos Piraeus (4-2), AFC Bournemouth (3-2) en Burnley (5-0). 'Ik arriveerde midden in het seizoen. We moeten alles ontwikkelen terwijl we ondertussen ook wedstrijden spelen. Het is belangrijk dat de spelers coachbaar zijn en openstaan voor mij. Ik denk dat de jongens me nodig hebben en mijn werk is om ze te helpen.'

Lewandowski
Hoewel Mourinho dus maar kort bij Tottenham is, weet hij logischerwijs wel hoe belangrijk Kane voor zijn ploeg is. 'Jullie denken dat het team hetzelfde is zonder Kane? Dat is het niet. Net zoals Bayern München een beetje afhankelijk is van Lewandowski. De coach van Bayern denkt echter anders dan ik. Ik laat Kane thuis en ik verwacht dat Lewandowski gaat spelen. Maar misschien raakt hij wel geblesseerd en kan hij dit weekend niet spelen. Ik zou dus nog maar een tweede keer nadenken als ik hem was en Lewandowski niet laten spelen', besloot hij met een knipoog.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.