Mourinho: 'Ronaldo aan de aftrap tegen Osasuna'

Cristiano Ronaldo is sneller hersteld van zijn enkelblessure dan verwacht. Real Madrid-trainer José Mourinho bevestigde dat hij zaterdag in het thuisduel met Osasuna een beroep zal doen op zijn landgenoot.

Mourinho: 'Ronaldo aan de aftrap tegen Osasuna'

'Ronaldo zal in de basiself starten', vertelt Mourinho op de website van De Koninklijke. 'De medische staf heeft mij gegarandeerd dat hij honderd procent fit is, dus hij loopt dezelfde risico's op een blessure als zijn teamgenoten. Hij zal spelen omdat hij volledig hersteld is én omdat wij een moeilijke wedstrijd voor de boeg hebben.'

Mourinho maakte geen geheim van zijn basiself. Hoewel de trainer enkele plaatsen (de twee buitenste middenveldposities) open hield, maakt hij het merendeel van zijn basisspelers al bekend.

'Ik weet met welk team ik morgen ga starten. Ik wil twee of drie namen nog niet geven, zodat de trainer van de tegenstander ook nog wat heeft om over na te denken. Maar Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho en Marcelo vormen mijn verdediging. Sami Khedira en Xabi Alonso starten als centrale middenvelders en Cristiano Ronaldo zal samen met Gonzalo Higuaín het spitsenkoppel vormen. Ik kan niet bevestigen of Sergio Canales gaat spelen.'

Mocht Ronaldo het treffen met Osasuna goed doorkomen zal hij naar alle waarschijnlijkheid ook woensdag van de partij zijn. Dan komt Ajax op bezoek voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen