Mourinho onaangenaam verrast door theater Engelse ploeg

Reacties

Wanneer het dit WK over schwalbes gaat, wordt er al snel gewezen naar Neymar. Dinsdagavond gingen echter ook de spelers van de Engelse nationale ploeg erg gewillig naar het gras.

Mourinho onaangenaam verrast door theater Engelse ploeg

In de achtste finale tegen Colombia, die uiteindelijk na strafschoppen werd gewonnen, deden de Engelse spelers constant hun best om scheidsrechter Mark Geiger te misleiden. José Mourinho, in Engeland werkzaam bij Manchester United en tijdens het WK actief als analist, was onaangenaam verrast.

'Het negatieve deel van het succes van Engeland was voor mij het theater van de spelers', zei de Portugees bij Russia Today. 'Ik was verrast dat ik een speler als Harry Maguire, die normaal gesproken heel eerlijk is, zag duiken in het vijandelijke strafschopgebied. En dan vervolgens om de VAR vragen...'

In Engeland is men een fel tegenstander van fopduiken, maar volgens Mourinho heeft de Engelse ploeg nu bewezen dat ieder team zich schuldig maakt aan het maken van schwalbes. 'Dat is slecht voor het voetbal, het spel verliest aan kwaliteit. Dat is een duidelijk negatief punt voor mij', aldus Mourinho.

Geiger deelde in totaal acht gele kaarten uit, waarvan er zes naar Colombia gingen.

'Zwak Engeland krijgt het ook tegen Zweden heel moeilijk'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.