Mourinho na tweebenige tackle Rojo: 'Agressief maar clean'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba stonden met hun doelpunten aan de basis van de 2-1 overwinning van Manchester United op bezoek bij Crystal Palace, maar het was Marcos Rojo die met een tweebenige tackle nog het meeste stof deed opwaaien. Manager José Mourinho nam het op voor de Argentijnse verdediger.

Mourinho na tweebenige tackle Rojo: 'Agressief maar clean'

Rojo beging in de eerste helft een harde overtreding op voormalig United-speler Wilfried Zaha, maar kreeg slechts geel van scheidsrechter Craig Pawson. Volgens Crystal Palace-manager Alan Pardew was een rode kaart op zijn plaats geweest, maar Mourinho weigerde commentaar te geven. 'Ik heb ook geen commentaar gegeven op de tackle van David Luiz op Marouane Fellaini of die van Danny Rose op Henrikh Mkhitaryan. Dus ook nu zal ik geen commentaar geven.'

Mourinho greep het incident wel aan om Rojo te complimenteren voor zijn spel van de laatste weken. Sinds eind oktober is de 26-jarige international een vast gezicht in het hart van de defensie. 'Hij speelt erg goed, fenomenaal. Hij speelt agressief, maar hij is een cleane speler. Van nature, hij is Argentijn, is hij erg emotioneel, maar hij speelt erg clean. En hij speelt waarschijnlijk het beste voetbal van zijn carrière', aldus The Special One in verschillende Engelse media.

Ook voor Pogba en Ibrahimovic had de Portugese manager niets dan lof. 'Ze speelden fenomenaal.' Met name de 35-jarige Zweed kreeg complimenten, waarbij Mourinho opnieuw een sneer uitdeelde aan Michael Owen. 'Hij bracht rust in ons spel. Het is niet alleen het doelpunt dat hij maakt, maar ook zijn leiderschap, wil om te winnen en zijn passie. Fantastisch!' Om er tijdens zijn persconferentie aan toe te voegen: ' Hij is mijn beste aankoop, maar daar zal Michael Owen het wel niet mee eens zijn.'

Ibrahimovic was bij de 0-1 van Pogba ook al de aangever, al maakte de geroutineerde spits daarbij wellicht hands. 'Het zou kunnen dat de bal mijn arm raakte', reageerde de Zweedse klasbak na afloop. 'Ik denk dat de bal mijn hand licht raakte en misschien mijn buik, maar ik zou de beelden moeten terugzien.' Pogba werd door zijn goal en assist bij de 1-2 van Ibrahimovic uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, maar daar was Zlatan het niet helemaal mee eens. 'Ik hou 'm denk ik zelf, maar', grapte hij.

Bailly
Een andere aankoop, Eric Bailly, raakte kort na zijn rentree van een zware knieblessure, alweer geblesseerd. Mourinho kon nog niet vertellen hoe ernstig de kwetsuur van de Ivoriaanse verdediger was. 'Maar dit is zijn andere knie, zijn linker.' Een nieuwe periode van absentie zou een tegenvaller zijn voor United in de drukke decembermaand, waarin het een achterstand van dertien punten moet verkleinen op koploper Chelsea. 'Eerst moeten we het gat met de topvier verkleinen', aldus Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.