Mourinho noemt komst Maitland-Niles goed nieuws voor Karsdorp

Reacties

Met Ainsley Maitland-Niles lijkt AS Roma spoedig een concurrent voor Rick Karsdorp te mogen verwelkomen. Trainer José Mourinho benadrukt dat de op handen zijnde transfer alleen maar voordelig kan uitpakken voor de Nederlander.

Mourinho noemt komst Maitland-Niles goed nieuws voor Karsdorp
© Pro Shots

Karsdorp is onder Mourinho een vaste waarde bij AS Roma. De 26-jarige rechtervleugelverdediger miste dit seizoen vanwege een schorsing alleen het competitieduel met Internazionale. In de overige achttien wedstrijden in de Serie A miste Karsdorp in totaal slechts 37 minuten. Ook in de Conference League mocht de voormalig Feyenoorder vier keer opdraven.

Met de naderende komst van Maitland-Niles haalt Roma volgens Mourinho 'een reserve-Karsdorp' in huis. 'Rick speelde altijd. Tijdens zijn schorsing tegen Inter hadden we geen alternatieven en waren we helemaal de weg kwijt', haalde de flamboyante Portugees aan op een persconferentie. 'Als we een speler voor die positie halen, kunnen we wat rustiger ademhalen.'

Balans bewaken
Maitland-Niles (24) hoopt bij Roma juist wat meer aan spelen toe te komen. De verdediger annex middenvelder van Arsenal deed dit seizoen in elf wedstrijden mee, maar mocht slechts twee competitieduels in de basis beginnen. Maitland-Niles wilde afgelopen zomer al weg, maar Arsenal werkte toen niet mee.

Mourinho voelde zich naar eigen zeggen 'niet op zijn gemak' om al over Maitland-Niles te praten. 'Omdat hij officieel nog geen speler van ons is. Maar ik ken hem goed, omdat hij bij Arsenal speelde toen ik bij Chelsea en Tottenham actief was. Iedereen kent onze status op de transfermarkt, we kunnen het ons niet veroorloven om dezelfde bedragen als Atalanta en Fiorentina op tafel te leggen. Dat betekent dat we een of twee spelers moeten huren om de balans te bewaken.'

Spelersprofiel

R. Karsdorp


Geboortedatum:
11 februari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Schoonhoven
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
AS Roma
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.