Mourinho legt fikse transfersom op tafel voor hereniging met Matic

Reacties

Manchester United heeft Nemanja Matic overgenomen van Chelsea. De middenvelder komt volgens Engelse media voor een transfersom van 45 miljoen euro naar Old Trafford en tekent voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Mourinho legt fikse transfersom op tafel voor hereniging met Matic

De Serviër bleef al achter in Engeland tijdens de tour van Chelsea naar Beijing en zag Tiemoué Bakayoko overkomen van AS Monaco. Matic onderging zondag met succes de medische keuring en tekende maandag in Manchester, waar hij herenigd wordt met manager José Mourinho. De Portugees haalde hem in 2014 terug naar Chelsea van Benfica voor 25 miljoen euro en haalt hem nu naar United voor bijna het dubbele van dat bedrag.

'Nemanja is een Manchester United-speler en een José Mourinho-speler', zegt Mourinho op de clubwebsite. 'Hij heeft alles wat we in een voetballer zoeken; loyaliteit, stabiliteit, ambitie en een teamspeler. Ik wil hem bedanken voor zijn verlangen om hierheen te komen, want zonder dat zou het onmogelijk zijn om hem te halen. Ik weet zeker dat onze spelers en de fans van hem gaan houden. Een warm welkom voor onze nieuwe nummer 31.'

De 28-jarige controlerende middenvelder is de derde aanwinst van Manchester United tijdens deze transferzomer. Terwijl Wayne Rooney (Everton, transfervrij) en Adnan Januzaj (Real Sociedad, 8,5 miljoen) vertrokken, kwamen Romelu Lukaku (85 miljoen) en Victor Lindelöf (35 miljoen) de gelederen versterken. Sinds de komst van Mourinho in de zomer van 2016 spendeerde Manchester United liefst 350 miljoen euro aan nieuwe spelers.

Matic had nog een contract tot medio 2019 bij The Blues, waarvoor hij in totaal tot 154 optredens kwam. In zijn eerste contractperiode in Londen speelde hij gedurende het seizoen 2010/11 nog op huurbasis voor Vitesse. Dat hij nu voor United gaat spelen, doet de linkspoot goed. 'Ik ben erg blij dat ik bij United heb getekend. De mogelijkheid om weer met José Mourinho samen te werken kon ik niet afslaan', aldus de kersverse aankoop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.