Mourinho kiest voor ervaring: Carrick neemt aanvoerdersband Rooney over

Reacties

José Mourinho heeft Michael Carrick aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Manchester United. De ervaren middenvelder is de opvolger van Wayne Rooney.

Mourinho kiest voor ervaring: Carrick neemt aanvoerdersband Rooney over

Rooney keerde terug naar Everton, waardoor de band vrijkwam. Carrick, die vorig seizoen nog reserve-aanvoerder was, neemt deze nu van hem over.

'Het is een ongelooflijke eer om captain van zo een grote club te zijn', aldus de 35-jarige Carrick in een eerste reactie. 'Dit wordt mijn twaalfde jaar hier. Ik kwam hier toen ik 25 jaar oud was. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou kunnen bereiken hier. Het is mooi dat ik de jongens kan gaan leiden en de jonge gasten kan helpen in hun ontwikkeling. Ik ben enorm van de club gaan houden door de jaren heen.'

Op de vraag wat voor type leider hij zal zijn, antwoordt de controleur nuchter. 'Ik zal mezelf zijn. Je kan niet zomaar ineens veranderen. Het is fout om plots een andere houding aan te nemen en rond te gaan schreeuwen. Ik zal praten wanneer het nodig is. Ik ben vrij rustig en zal leiding geven door het goede voorbeeld te geven.'

Carrick kwam vorig seizoen in alle competities tot 38 optredens voor United. Daarvan gingen maar drie duels verloren. Omdat Rooney met regelmaat op de bank zat, droeg hij gedurende de jaargang reeds zeventien keer de aanvoerdersband.

De 34-voudig international kwam in de zomer van 2006 voor een kleine dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur en is sindsdien niet meer weg te denken op Old Trafford. In juni werd daar een testimonial gespeeld ter ere van zijn lange dienstverband bij de club. Zijn huidige contract loopt volgende zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.