Mourinho kaapt toptalent Dalot weg bij FC Porto

Reacties

Manchester United heeft de komst van Diogo Dalot aangekondigd. De negentienjarige rechtsback komt naar verluidt voor een bedrag van twintig miljoen euro over van FC Porto en tekent een contract voor vijf seizoenen (met een optie voor een extra jaar) bij de grootmacht.

Mourinho kaapt toptalent Dalot weg bij FC Porto

De Premier League-club sloeg dinsdag al de eerste slag van de transferzomer met de komst van Fred, waarvoor United volgens Engelse media 59 miljoen euro overmaakte aan Shakhtar Donetsk. Daags na de bekendmaking van de eerste aanwinst volgt de tweede.

Dalot komt uit de jeugdopleiding van Porto en maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht. De jeugdinternational speelde de meeste wedstrijden voor het tweede elftal van de kampioen van Portugal. Desondanks gelooft Man United-manager José Mourinho dat Dalot al een hoog niveau heeft. 'In zijn leeftijdscategorie is hij de beste vleugelverdediger van Europa. Wij geloven dat hij een mooie toekomst voor zich heeft bij Manchester United', aldus de Portugees in een eerste reactie op de clubsite.

Zijn jonge landgenoot laat weten dat hij een overstap naar Manchester United niet kon weigeren. 'Naar Manchester United gaan is een ongelooflijke kans voor mij. Ik ben opgeleid bij Porto, dus ik ben ze zeer dankbaar voor alles. Maar de kans om bij een van de grootste clubs ter wereld te spelen, kon ik niet afslaan. Ik kan niet wachten om te werken met José Mourinho en te leren van zo'n succesvolle coach.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.