Mourinho jaagt trainersvakbond tegen zich in het harnas: 'Onacceptabel'

Reacties

José Mourinho heeft met zijn bijzondere actie geen vrienden gemaakt in Italië. De Italiaanse trainersvakbond wijst de handelwijze van de Portugees af.

Mourinho jaagt trainersvakbond tegen zich in het harnas: 'Onacceptabel'
© Pro Shots
Monza
Monza
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Mourinho kreeg het woensdag weer aan de stok met de arbitrage. De AS Roma-trainer, die eerder dit seizoen was geschorst voor zijn gedrag langs de lijn, richtte dit keer zijn giftige pijlen op Daniele Chiffi. 'De slechtste scheidsrechter die ik ooit heb meegemaakt', klonk het na het duel met Monza (1-1).

Maar Mourinho was verder gegaan dan alleen woorden. Hij had een microfoon geplaatst om de woordenwisseling met de arbitrage op te nemen. Om zichzelf te beschermen, zo vertelde hij.

De scheidsrechterscommissie wees de kritiek op Chiffi volgens Italiaanse media van de hand. De trainersvakbond (AIC) was bij monde van voorzitter Renzo Ulivieri harder in zijn oordeel. 'De Italiaanse trainers staan naast de arbiters. Wat Mourinho heeft gezegd is onacceptabel. En toegeven dat je een microfoon gebruikt, ondermijnt het hele systeem.'

Ulivieri wijst in La Gazzetta dello Sport suggestie van de hand dat het persoonlijk is. 'Een maand geleden heeft de AIC Mourinho geroemd voor zijn gedrag richting de eigen fans die Dejan Stankovic beledigden. We zien graag dat beeld van een coach met zijn charisma. Dat had zijn gevoel voor verantwoordelijkheid moeten vergroten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.